1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Google’dan Apple’a Rakip Teknoloji: AirDrop Benzeri NearbyShare Hakkında Merak Edilenler
Google’dan Apple’a Rakip Teknoloji: AirDrop Benzeri NearbyShare Hakkında Merak Edilenler

Google’dan Apple’a Rakip Teknoloji: AirDrop Benzeri NearbyShare Hakkında Merak Edilenler

Google’ın bir süredir geliştirdiği ve Apple’ınAirDrop teknolojisi ile benzer özellikler taşıyan NearbyShare; yeni nesil Android telefonlarda kullanılabilecek.

A+A-

Google’ın bir süredir geliştirdiği ve Apple’ınAirDrop teknolojisi ile benzer özellikler taşıyan NearbyShare; yeni nesil Android telefonlarda kullanılabilecek.

Sızdırılan bilgilere göre NearbyShare; kablosuz bağlantı özelliği bulunan bilgisayarlara ek olarak masaüstü bilgisayarlarda da kullanılabilecek.

 Google NearbyShare Nedir?

Daha öncesinde de Google’ın üzerinde çalıştığı NearbyShare; yani eski adıyla FastShare, dosya paylaşımı yapılmasına olanak tanıyan bir teknoloji. Bir grup yazılımcının Chromium’da ortaya çıkarttığı bilgilere göre Google, Chromium’a yeni teknolojisi ile alakalı yeni kodlar ekledi. Net olarak detaylar açıklanmasa da, Chrome üzerinde de kullanılabileceği düşünülüyor.

Henüz Google tarafından açıklama yapılmamış olsa da; Chromium üzerinde denendiği aşikar. Fakat yine de Google’ın daha önce de aynı teknoloji üzerinde çalışmış ve bir süre sonra çalışmaları durdurmuştu. Yeniden vazgeçme ihtimalinden dolayı resmi açıklama yapılmaması da söylentiler arasında yer alıyor.

Google NearbyShare Ne İşe Yarıyor?

Google NearbyShare, Eğer Chromium’a başarılı bir şekilde entegre edilirse; Mac, Windows, Linux gibi işletim sistemi kullanıcıları bilgisayar ve telefon arasında bağlantı kurarak oldukça kolay bir şekilde dosya transferi yapabilirler. Buna ek olarak Wifi bağlantısı olmadan, Masaüstü cihazlarda da kullanılabilen bu teknoloji, kablolara olan bağlılığı da ortadan kaldıracak gibi görünüyor.

Google’ın bir süredir üzerinde çalıştığı (AndroidBeam zamanından beri) bu transfer sistemi, yalnızca Android 11 ve sonrasında çıkacak olan sürümlerde kullanılabilir olacak. Her ne kadar yapılan incelemelerde Android 11 Betası içerisinde bu teknolojiye dair pek bir iz bulunmasa da, Android 11’in tam sürümüne ekleneceği düşünülüyor.

Google NearbyShare Ne Zaman Kullanılabilecek?

Google’ın geçmişte yaptığı yenilikler ile kıyaslarsak, yine yeni bir yenilik olan NearbyShare bilinçli olarak gizleniyor diyebiliriz. Büyük olasılıkla Google, NearbyShare’ıAndroid 11’e entegre ederek büyük bir sürpriz yapacak.

Bu sayede Android kullanıcılar Wifi ve Bluetooth bağlantısına ek olarak bu teknoloji sayesinde kablosuz olarak dosya, müzik, fotoğraf ve diğer birçok belgeyi bilgisayara ya da farklı bir cihaza transfer edebilecek.

www.nutuk.com.tr

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.