1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Google Ödeme Yapmayı Kabul Ettiğini Resmen Duyurdu!
Google Ödeme Yapmayı Kabul Ettiğini Resmen Duyurdu!

Google Ödeme Yapmayı Kabul Ettiğini Resmen Duyurdu!

Google artık haber içeriklerine ödeme yapma kararı aldı! Fransa Rekabet Kurumu geçtiğimiz aylarda haber ajanslarına ve içerik üreticilerine Google’nin artık ödeme yapması gerektiğini dile getirdi. Bu konuya istinaden Google harekete geçerek konuya yönelik çalışmalar başlattığını kamuoyuna duyurdu. İşte haber yayıncılarını yakından ilgilendiren konuya ilişkin tüm ayrıntılar sizlerle…

A+A-

Google yeni ve geliştirici hamlelerini duyurmaya devam ediyor. Bu kez de haber yayıncılarını ilgilendiren iyi bir haber ile gündeme geldi. Yapılan açıklamaya göre Google artık haber yayıncılarına içerik başına ödeme yapacak. Bu hamledeki temel amacın ise daha fazla nitelikli haber içerik üreticisi hedefine ulaşmak olduğu açıklandır. Google’nin yeni hamlesi için ayrıntılar nelerdir? Açıklamada neler yer alıyor? Google Başkan Yardımcısı Brad Bender açıklamasında hangi detaylara yer verdi?

Fransa Rekabet Kurumu geçtiğimiz aylarda haber ajanslarına ve içerik üreticilerine Google’nin artık ödeme yapması gerektiğini dile getirdi. Bu konuya istinaden Google harekete geçerek konuya yönelik çalışmalar başlattığını kamuoyuna duyurdu. Artık haber içerikleri ve haber yayıncılarına Google tarafından ödeme yapılacağının altı çizildi. Yayıncılar ve içerik üreticileri ise konunun ayrıntılarını ve ödeme koşullarını merak ediyor.  Aynı zamanda hangi ülkelerde yer alan medya, haber ajanslarına ödeme yapılmaya başlanacağı konusu da en çok sorulan sorular arasında yer alıyor. 

Google Ödeme Yapmayı Kabul Ettiğini Resmen Duyurdu!

Fransa Rekabet Kurumu’nun haber yayıncılarına ve içerik üreticilerine ödeme yapılması önerisi üzerine Google Başkan Yardımcısı olan Brade Bender açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada ise artık belirli haber yayıncılarına ve içerik üreticilerine koşulsuz Google tarafından ödeme yapılacağına yer verdi. Açıklamasının devamında ise bu hamlenin tamamen daha kaliteli içeriklerin üretilmesine ve nitelikli içeriklerin sunulmasına yönelik olduğunu da dile getirdi.

Açıklamanın ardından hangi haber ajanslarının ya da içerik üreticilerinin Google tarafından ödeme alacağı ise merak edilen konuların başında yer aldı. Buna yönelik ayrıntılı olmasa da açıklama yapan Bender ödemelerin yapılmaya başlanacağı ilk ülkelerin plan dâhilinde Avustralya, Brezilya ve Almanya olduğu ifade etti. Bu yeni gelişmeye göre ise artık Google haberler ve Keşfet içerikleri artık okuyucuya bir arada, aynı statüde sunulacak.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.