1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Google haritalara yeni bir özellik geldi! Kullanıcılar biri birilerini takip edebilecekler...
Google haritalara yeni bir özellik geldi! Kullanıcılar biri birilerini takip edebilecekler...

Google haritalara yeni bir özellik geldi! Kullanıcılar biri birilerini takip edebilecekler...

Google Hartalar artık sosyal bir ağ haline geldi. Yeni gelen özellik ile kullanıcılar biri birilerini takip edecekler ve bulundukları ortamı paylaşabilecekler. Geçmişteki deneyimleri bir anda değiştiriyor.

A+A-

 

ABD merkezli olarak yer alan teknoloji devi Google, oldukça popüler olarak yer alan haritaları her geçen gün daha çok geliştirmeye devam ediyor. Bu günler içerisinde popüler bir hizmet haline gelmesi ise onlarca gelen yenilik ile dikkatleri çekiyor. Son gelen özellik ile de google haritalar sosyal ağ haline gelmeyi başarıyor.

Geçtiğimiz yıllar içerisinde konum paylaşımı yapan uygulamalar oldukça dikkat çekiyordu. Gittikleri ve gördükleri yerleri insanlar paylaşırken hangi mekan içerisinde yer aldıklarını o platform içerisinde yer alan kişiler ile paylaşabiliyordu. İşte bu özellik gelen güncelleme ile google haritalar içerisinde yer almaya başladı. Kullanıcılar artık biri birilerini nerede görmek adına rahat bir şekilde takiplerini gerçekleştirebiliyor. Sosyal ağ olarak da kullanılabilecek.

Gelen yeni özellik sayesinde bir de instagrama benzer yapıda profil sayfası yer alması tercih ediliyor. Kullanıcılar google haritalara girerek kendilerine ait profil sayfası oluşturabilecek ve birilerini takip ederek kimlerin kendisini takip  ettiğini görebilecek. Hatta bir yandan da kullanıcılar kendileri adına bir adet biyografi oluşturma hakkına sahip olacak. Yani normal bir sosyal medya içerisinde kullanıcılar adına her ne sunuluyor ise google haritalar da bu özellikleri beraberinde barındırabilecek.

Google haritalar GPS hatalarını nerede ise sıfıra indirecek özellikleri ile geliyor...

Yeni elen özellik ile beraber yakın çevrede yer alan mekanları rahat bir şekilde keşif edecek. Profil içerisine eklenmesi söz konusu olan kullanıcılar ise yakın çevrede yer alan kafe ve kamp alanı gibi yerler hakkında bilgi sahibi olabilecek. Kullanıcılara hoş bir deneyim sunacak.

Gelen yeni özellik

Bu arada oluşturulan profilleri gizlemek de mümkün. Twitter ve instagram içerisinde olduğu gibi kişiler kimler kendisini takip etmek istiyor ise bunu belirleyebilecek. İstenmeyen durumlar olması adına engel olmak için de profilleri gizli tutmak daha mantıklı.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.