1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Google Drive’da Güvenlik Açığı Ortaya Çıktı!
Google Drive’da Güvenlik Açığı Ortaya Çıktı!

Google Drive’da Güvenlik Açığı Ortaya Çıktı!

Sistem yöneticisi Nikoci’nin aktardığına göre Google Drive’da kullanıcıların dosyalarının kötü amaçlı yazılım içeren dosyalar ile değiştirilmesini olağan kılan bir güvenlik açığı ortaya çıktı.

A+A-

The Hacker News’e aktardığı bilgilere göre Nikoci adlı bir sistem yöneticisi, dünyanın en popüler bulut depolama servislerinden biri olan Google Drive, hackerların bilgisayarlarınıza kötü amaçlı yazılım indirmesini mümkün kılan oldukça kritik bir güvenlik açığına sahiptir.

Nikoci bu durumu Google’a bildirdiğini açıklamıştır. Kullanıcıların orijinal dosyaları yerine bu yazılımları indirmesine neden olan bu güvenlik açığı nedeni ile özel dosyaları olan şuan tehlikede.

Google Drive kullanıcıları, Sürümleri Yönet özelliğine bağlı olarak herhangi bir değişiklik gerçekleştirilen dosyalarda hangi değişiklikler yapıldığı ve eski sürümleri görüntüleyebilmektedir. Söz konusu güvenlik açığı da tam olarak bu özellikten faydalanılmasını sağlıyor.

Google Drive’da Güvenlik Açığı Ortaya Çıktı!

Normal şartlarda Google Drive’daki bir dosya, yalnızca aynı uzantılı olduğu zaman yeni sürüm ile güncellenebilir fakat söz konusu açık nedeni ile belgeler, aynı uzantılı olmayan dosyalar ile de güncellenebiliyor. Hali ile kullanıcılar, kendi dosyalarına ulaşmaya çalışırlarken aslında kötü amaçlı yazılımları da indirmiş oluyorlar.

Yapılan açıklamaya göre kötü amaç içeren bu yazılım, kullanıcının kendi orijinal dosyasının içine gömüldüğünden kullanıcının bunu fark etmesi pek te mümkün olmamakta. Google, değişen uzantı kaynağında herhangi bir uyarıda bulunmuyor. Hali ile kullanıcı farkına varmadan zararlı olan bu yazılımı indirmiş bulunuyor. Antivürüs yazılımlar ise genellikle Drive aracılığı ile indirilmiş dosyaları istisna olarak gördüğü için kötü amaçlı yazılım bu antivirüslere de takılmıyor. Google’ın bu açığı ne zaman ortadan kaldıracağı ne yazık ki henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.