1. HABERLER

  2. NASIL YAPILIR

  3. Google deprem uyarı sistemi nasıl yapılır? Deprem uyarı sistemi hangi telefonlarda var? Deprem uyarı bildirimi İOS ve Android telefonlarda nasıl açılır?
Google deprem uyarı sistemi nasıl yapılır? Deprem uyarı sistemi hangi telefonlarda var? Deprem uyarı bildirimi İOS ve Android telefonlarda nasıl açılır?

Google deprem uyarı sistemi nasıl yapılır? Deprem uyarı sistemi hangi telefonlarda var? Deprem uyarı bildirimi İOS ve Android telefonlarda nasıl açılır?

Son zamanlarda ülkemizde artan deprem sayıları, Android telefonlar için geliştirilen deprem uyarı sistemiyle ilgili detayların merak edilmesine neden oldu. Kullanıcıları sarsıntıdan saniyeler önce uyararak zaman kazandıran bu uyarı sisteminin nasıl kullanılabileceği araştırılıyor. Peki, Google deprem uyarı sistemi nasıl yapılır? Google deprem uyarı sistemi hangi telefonlarda var?

A+A-

Google, dünya genelindeki depremleri algılamak ve kullanıcılara uyarı göndermek için ücretsiz bir sistem geliştirdi. Bu sistem, Google'ın altyapısı ve teknolojisi sayesinde mümkün kılındı. Android Deprem Uyarı Sistemi, deprem sırasında sarsıntı dalgalarından korunmak için zaman kazandırmak amacıyla geliştirildi ve basın toplantısıyla tanıtıldı.

Google'un Android Deprem Uyarı Sistemi, yakın zamanda ülkemizde de kullanıma sunuldu. Bu sistem sayesinde vatandaşlar, deprem meydana gelmeden önce uyarı alarak daha güvenli bir yere geçebiliyorlar. Örneğin, 5 Ocak 2022 sabahı Antalya'da meydana gelen depremden kısa bir süre önce, Android Deprem Uyarı Sistemi vatandaşlara uyarı gönderdi.

Bu ücretsiz uyarı sistemi, deprem bölgelerinde yaşayan insanların hayatlarını kurtarabilir ve ciddi yaralanmaları önleyebilir. Google'ın bu inovatif çözümü, teknolojinin insan hayatını daha iyi hale getirmek için kullanılabileceğine dair önemli bir örnek teşkil ediyor.

ANDROİD TELEFONLARDA DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL YAPILIR?

Teknoloji devi, Android kullanıcılarına yönelik yeni özelliklerini sunmaya devam ediyor. Bunlardan biri olan Android Deprem Uyarı Sistemi, 3 milyardan fazla Android akıllı telefonda bulunan ivmeölçerlerini kullanarak deprem sarsıntısını algılıyor ve etkilenen bölgedeki Android kullanıcılarına uyarı gönderiyor.

01-184.jpg

Bu sistem, Android telefonlarının "konum" ayarları üzerinden yapılandırılabiliyor. Android işletim sistemi, her depremin algılanacağını garanti etmiyor, ancak telefonunuz yakın çevrenizde 4,5 ve üzeri büyüklükte bir deprem meydana gelirse, uyarı almanız için konumunuzu kullanıyor. Bu uyarılar, SharkeAlert tarafından sağlanan verilerle gönderiliyor.

Android Deprem Uyarı Sistemi, deprem bölgelerinde yaşayan insanların hayatlarını kurtarmak ve ciddi yaralanmaları önlemek için son derece yararlı bir araç olabilir. Android kullanıcılarına kolaylık ve güvenlik sağlamak için geliştirilen bu özellik, teknolojinin insanların hayatını daha iyi hale getirmek için kullanılabileceğine dair önemli bir örnek teşkil ediyor.

ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL KURULUR?

Android Deprem Uyarı Sistemi'nden yararlanmak için, kablosuz bağlantı veya veri bağlantısı açık olmalıdır. Bu sistem, ivme ölçerleri kullanarak deprem sarsıntısını algılar ve etkilenen bölgedeki Android kullanıcılarına uyarı gönderir. Ancak uyarı almak için cihazınızın internet bağlantısı açık olmalıdır.

deprem-uyari-sistemi.jpg

Bununla birlikte, bazı durumlarda, deprem sarsıntısı önceden algılanabilir ve uyarı, internet bağlantısı olmadan bile gönderilebilir. Bu, birkaç saniyelik bir zaman diliminde gerçekleşir ve yalnızca bazı durumlarda mümkündür. 

Telefonunuzun AYARLAR uygulamasını açın.

KONUM > GELİŞMİŞ > DEPREM UYARILARI’na dokunun.

DEPREM UYARILARI’nı açın.

Deprem uyarı sistemi, bazen bölgenizdeki tüm depremler için uyarı alamayabileceğinizi ve hatta uyarı aldığınızda bile depremin etkisini hissetmeyebileceğinizi açıkladı. Uyarı, deprem başlamadan önce, sarsıntı sırasında veya sonrasında alınabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.