1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Google Chrome’dan beklenmedik bir güncelleme geldi! Bu güncelleme herkesi hayrete düşürüyor…
Google Chrome’dan beklenmedik bir güncelleme geldi! Bu güncelleme herkesi hayrete düşürüyor…

Google Chrome’dan beklenmedik bir güncelleme geldi! Bu güncelleme herkesi hayrete düşürüyor…

Bilgisayar, tablet ve telefonlarda en çok kullanılan uygulama olarak yerini alan Google Chrome gelen güncelleme ile şaşırtıcı olumlu yönde sonuçları ile dikkatleri çekiyor. İşlemler için yapılan testlere göre Chrome 86 yapısının getirmiş olduğu bu algoritma yeni bataryalarda etkisini gösterecek.

A+A-

Bilgisayar, tablet ve telefonlarda en çok kullanılan uygulama olarak yerini alan Google Chrome gelen güncelleme ile şaşırtıcı olumlu yönde sonuçları ile dikkatleri çekiyor. Dil olarak JavaScript kullanılmış olması dosyaların daha hızlı yüklenme sürelerinde değişen algoritma olması ile şarjlar hızlı bir şekilde almayacak. İşlemler için yapılan testlere göre Chrome 86 yapısının getirmiş olduğu bu algoritma yeni bataryalarda etkisini gösterecek.

RAM ve pil tüketim noktasında kullanıcıların adeta çileden çıkmasına neden olan tarayıcı gelen son güncelleme ile adını 8e kadar indirmeyi başardı.

Güncelleme İle Pil Ömrü Uzayacak

Yapılan test çalışmalarına göre Chrome 86 ile getirilen  bu güncelleme değişikliği pil ömrünün ortalama iki saat kadar uzamasına yardımcı oluyor. Bu durum diz üstü olan bilgisayarlar için daha büyük bir öneme sahip oluyor.

TheWindowsClub sitesi içerisinde yapılan testlere göre farklı durumları gözlere seriyor. Tarayıcı içerisine eklenen Javascript zamanlama özelliği ise yapılan işlemler sırsında azaltılmalara göre işlem gücünden tasarruf edilmesi uygun olacak.

Javascript ile yapılan zamanlama özelliği ise bir butona tıklamadan önce o butonun yeniden yüklenmesi adına yardımcı oluyor. Herhangi internet sitesi üzerinde farklı işlevler ile kullanılmadığı süreç içerisinde bizlerin ekstra bir güç harcamasına da etki ediyordu. Tabi ki hal böyle olunca bunun sonunda ise güç tüketimi konusunda ciddi farklar ortaya çıkmasına neden oluyordu.

Chrome bu noktada daha hızlı daha da verimli olarak yapacak halde yer alan özellik 86 numaralı olan sürümü ile de herkes rahat bir erişime sahip olacak. Bu araştırmalar her ne kadar böylesi gün yüzüne çıkmış olsa bile daha tam anlamı ile netlik kazanmadı. Asıl sonuca odaklı olarak yer alan kullanıcılar adına ise pil ömürlerinde yer alan iyileştirilmelerin hissedilmesi konusu dile gelecek.

Bu noktada kullanıcılar gerçekten de Chrome üzerinde olan iyileştirmeleri hissettiler mi hissetmediler mi merak edilen noktalar arasında yer alıyor. Ama Google Chrome güncellemesi bu anlamda herkesin yüzünü güldürecek kadar iyi bir şekilde geliyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.