1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Geri ödemesiz nakit 1000 TL yardımları başladı! Zamanı dolmadan hemen başvuru yapın
Geri ödemesiz nakit 1000 TL yardımları başladı! Zamanı dolmadan hemen başvuru yapın

Geri ödemesiz nakit 1000 TL yardımları başladı! Zamanı dolmadan hemen başvuru yapın

Devlet korona virüs süreçlerinde vatandaşlara geri ödemesiz ikinci nakdi yardımlara başladı. İlk ödemede 3. fazda verilen yardımlardan, biz bize yeteriz kampanyası ile beraber toplanan paralar sayesinde yardımlara ara vermeden devam ediliyor. Bin TL yardımlardan yararlanmak için işte merak edilen detaylar...

A+A-

Başvurusu yapan vatandaşlar için nakdi yardımlar devam ediyor...

Korona virüs süreçlerinde devreye alınmış olan sosyal destek paketi ile beraber milyonlarca vatandaşa 1000 TL değerinde yardımlar verildi. Ödemelerin devam ettiğine dair yardım duyuruları geldi.

İşverenlerin vatandaşları işten çıkarma yasakları devam ediyor

Korona virüs süreçleri ile gelen iş yerlerini kapanması ya da iş yapma durumlarından dolayı birçok iş veren maddi zorluk yaşadı. Bu kapsamda işçileri işten çıkarma yollarına gitmelerinin ardından vatandaşlara işten çıkarma yasağı geldi. Bunları engellemek adına gelen yasak 17 kasım 2020 tarihine kadar ara vermeden devam edecek.

Yatırılamayan borçlanmalar

İşten çıkarma yasağının gelmesi ile beraber evden çalışmalarına devam eden ya da esnek çalışma hayatına devam eden vatandaşlar için KÇÖ kapsamı ile primler daha eksik ödendi. Bunun ardından gelen açıklama ile beraber primleri eksik yatmış olan ya da yatırılamayan vatandaşlar adına yeniden bir borçlanma olacağı gündemde yerini aldı.

Bin TL sosyal yardım hala devam ediyor

e-devlet aracılığı ile yapılan başvurular ardından şu an 3. faz ile ödemeler devam ediyor. E-devlet aracılığı ile başvuru yapmış vatandaşlara destek ödemeleri de sunuldu. Bu anlarda;

  • İstihdam paket kapsamı tekrar yerini alacak.
  • İşten çıkarma yasağı hala devam edecek.
  • Geliri düşük olan vatandaşlar adına 1000 TL yardımlar devam edecek.
  • Prim borcu olan vatandaşların ara vermeden aralık ayına kadar sağlık hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanmaları devam edecek.
  • KÇÖ ile gelen borçlanma ardından yapılandırma adımları masada yerini alacak.

Yapılan son açıklamaların ardından gelen duruma göre tam 3 bin şehit ya da gazi yakınları adına vakıf aracılığı ile 1000 TL yardımlar verildi. 6 ödeme ile beraber tam 17. milyon 898 bin hane içerisine yardımlar da verildi.

Ekim ayında mecliste yerini alacak

Söz konusu olan durum tekrar ekim ayı içerisine mecliste yerini alacak.

Başvuruları nasıl yapacaklar?

Nakdi destekten yararlanmak isteyen vatandaşları e-devlet aracılığı ile yardımlardan yararlanmak için başvuru yapması yeterli olacak. İkinci kere olarak verilecek destekler de başvuru sırasında verilen IBAN adreslerine yatırılacak. Eğer IBAN bilgisi girilmediyse de ödemelerin PTT şubelerine yatırılacağı aktarılan bilgiler arasında oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum