1. HABERLER

  2. NASIL YAPILIR

  3. Genital Bölge Neden Kararır? Genital Bölge Nasıl Beyazlatılır? 5 Mucizevi Formül!
Genital Bölge Neden Kararır? Genital Bölge Nasıl Beyazlatılır? 5 Mucizevi Formül!

Genital Bölge Neden Kararır? Genital Bölge Nasıl Beyazlatılır? 5 Mucizevi Formül!

Bazen, kasık bölgesindeki cilt, vücudun diğer bölgelerindeki ciltten daha koyu bir renkte olur. Bu, hem kadınlar hem de erkekler için ortak bir sorundur. Peki, genital bölge neden kararır? Nasıl beyazlatılır? Detaylar, haberimizin devamında…

A+A-

Bazen, kasık bölgesindeki cilt, vücudun diğer bölgelerindeki ciltten daha koyu bir renkte olur. Bu, hem kadınlar hem de erkekler için ortak bir sorundur. Peki, genital bölge neden kararır? Nasıl beyazlatılır? 

Genital Bölge Neden Kararır?

Tıraşlamak, deodorant kullanmak, polyester malzemeli iç çamaşırı ürünleri giymek, aşırı terlemek, sürekli sürtünme ve tüy dökücü kremler kullanmak, genital bölgede cilt kararmasına neden olur. Genital bölge kararmasının bir diğer nedeni de mantar enfeksiyonudur.

Hem kadınlar hem de erkeklerin karşılaştığı bu yaygın cilt sorununda; pelvik bölge etrafındaki koyu cilt, özellikle yaz aylarında, deniz kenarında ya da ikili ilişkilerde utanç verici bir soruna neden olabilir. Bu bölgedeki cilt son derece hassas olduğundan, genital bölge için beyazlatıcı krem gibi sert kimyasallar kullanılmamalıdır. Bununla birlikte, genital bölge beyazlatmak için bir dizi doğal yöntem vardır. Bu yazıda, 5 etkili ev tedavisinden bahsedeceğiz!

  • Limon ve Yoğurt

Limon, iyi bir C vitamini kaynağı olarak bilinir. Aynı zamanda, cilt rengini açıcı özelliklere sahiptir. Genital bölgedeki cilt rengini açmak için kullanılabilir.

  • ¼ çay kaşığı limon suyu
  • 2 çay kaşığı yoğurt

Malzemeleri karıştırıp bölgeye uygulayın ve 15 dakika bekletip durulayın. Ardından, nemi korumak için iyi bir nemlendirici uygulayın.

  • Salatalık Suyu

Salatalık suyu, doğal bir cilt rengi açıcıdır. A vitamini yönünden zengin olan salatalık, ciltteki koyu renk görünümünü azaltır.

1 adet salatalığı rendeleyin ve suyunu çıkarın. Bölgeye uygulayın ve 15 dakika kuruması için bekletin. Soğuk su ile durulayın ve bunu günde 2 kez tekrarlayın.

  • Zerdeçal ve yoğurt

İltihaplanma karşıtı ve antiseptik özellikleri ile bilinen zerdeçal, cildi aydınlatıcı ve iyileştirici özelliklere de sahiptir.

1-171.jpg

1 çay kaşığı zerdeçal, 2 çay kaşığı limon ve 1 çay kaşığı yoğurdu karıştırıp genital bölgenize uygulayın. 20 dakika bekletip soğuk suyla durulayın. Bunu her gün istenilen etkiyi elde edene kadar tekrarlayın.

  • Aloe vera

Aloe vera, cildi rahatlatır, daha sağlıklı ve yumuşak tutmaya yardımcı olur. Taze aloe vera bitkisinin yaprağının içindeki jeli çıkartıp sorunlu bölgeye uygulayın. 30 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın.

  • Domates

Domates, koyu cilt rengi ve genital bölge beyazlatma için bir diğer etkili malzemedir. Domatesi 2’ye bölün ve sorunlu bölgeye sürün. Yaklaşık 30 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın.

  • Sandal ağacı ve portakal

1 yemek kaşığı sandal ağacı tozu ve 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu tozunu karıştırın. İçerisine 2 tatlı kaşığı gül suyu ekleyip macun haline getirin ve sorunlu bölgeye uygulayın. 5 dakika beklettikten sonra soğuk su ile durulayın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.