1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Gençlere harçlık başvurusu nasıl yapılır? 2600 TL genç harçlığı! Şartlar neler?
Gençlere harçlık başvurusu nasıl yapılır? 2600 TL genç harçlığı! Şartlar neler?

Gençlere harçlık başvurusu nasıl yapılır? 2600 TL genç harçlığı! Şartlar neler?

İŞKUR'da onlarca farklı proje bulunuyor. Geçtiğimiz yol 1.5 milyon kişiye iş kapısı olan İŞKUR, iş eğitimleri ve seminerlerle de binlerce kişiye meslek edinme fırsatı sağlıyor.

A+A-

İŞKUR'dan gençlere harçlık fırsatı! İŞKUR iş ilanlarının yanı sıra projeleri ve kursları ile de öne çıkıyor. Binlerce kişi İŞKUR kursları ile meslek ediniyor ve para kazanıyor. İŞKUR'da dikkat çeken projeler arasında işsiz annelere meslek kurslarına katılmaları koşulu ile harçlık uygulaması ve gençlere 2600 TL harçlık uygulaması yer alıyor.

Peki, İŞKUR gençlere harçlık şartları neler? İşte detaylar...

Gençler, İŞKUR'un işbaşı eğitim programları ile hem iş tecrübesi kazanıyor hem de eğitim süresince harçlık alıyor.  Yeni yılla birlikte programlara katılacak kişilere ödenecek harçlık artırıldı. İşbaşı eğitim programlarında günlük ödeme 89,4 liraya yükseltildi. 

Takvim'de yer alan habere göre; ödeme öğrenciler için 67,05, işsizlik ödeneği alanlar için 44,7 liraya çıkarılırken; geleceğin mesleklerinde ise katılımcılara günlük 100 lira ödenecek.akkkk-001.jpg

Programlar haftada 6 günü aşmamak kaydıyla, haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanıyor. Bu programlara katılan gençler günlüğü 89,4 liradan ayda (26 gün) 2 bin 324 lira alabilecek.

İşbaşı eğitim programları bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerlerinde en fazla 6 ay sürüyor. 18-29 yaş arası gençlerin katılabildiği siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlardaki programlar ise en fazla 9 ay olarak uygulanıyor.  Bu tutar, program bilişim sektörüne ilişkin ise 2 bin 600 liraya yükselecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.