1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Gençler için açıklama: Devlet kanadından karşılıksız olarak verilecek ödemeler…
Gençler için açıklama: Devlet kanadından karşılıksız olarak verilecek ödemeler…

Gençler için açıklama: Devlet kanadından karşılıksız olarak verilecek ödemeler…

Milyonlarca gencin yararlanabilecek olduğu destek ödemeleri gelmeye başladı. Hükümet kanadından gençler için genç girişimci olabilmeleri adına 3 yıl vergi ve 1 yıl prim destek ödemeleri verilecek. Yıllık kazanç ise prim ile 14 bin 810 TL olurken vergiler de 15 bin 340 TL olacak. SGK kanadından bağkurlu olarak kayıt yaptıran 18 ila 29 yaş arasında olan vatandaşların tam 1 yıl boyunca prim ödemeleri

A+A-

Milyonlarca gencin yararlanabilecek olduğu destek ödemeleri gelmeye başladı. Hükümet kanadından gençler için genç girişimci olabilmeleri adına 3 yıl vergi ve 1 yıl prim destek ödemeleri verilecek. Yıllık kazanç ise prim ile 14 bin 810 TL olurken vergiler de 15 bin 340 TL olacak. SGK kanadından bağkurlu olarak kayıt yaptıran 18 ila 29 yaş arasında olan vatandaşların tam 1 yıl boyunca prim ödemeleri hükümet kanadından olacak.

75 bin TL sınır…

İlk defa gelir vergisi mükellefiolacak 18 ila 29 yaş arasındaki gençler için 3 yıl boyunca vergi istisnası sunulacak. İlk defa iş açacak ve vergi mükellefi olmak için hak kazanacak vatandaşlar 3 yıl boyunca 75 bin TL ye kadar gelir vergileri ödemeyecek. 75 bin TL matrah beyan etmeleri söz konusu olan girişimcilerin ceplerinde kalacak olan miktar olarak da 15 bin 340 TL açıklandı.

Bir işletme ya da meslek faaliyetlerinin devam etmesi durumunda teşviklerden yararlanılabilecek. Fakat devir alınan kişilerin akraba olmaması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.