1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Genç Girişimcilere Müjde 28 Bin Lira Destek Sağlanacak! İşte Başvuru Şartları
Genç Girişimcilere Müjde 28 Bin Lira Destek Sağlanacak! İşte Başvuru Şartları

Genç Girişimcilere Müjde 28 Bin Lira Destek Sağlanacak! İşte Başvuru Şartları

29 yaş altında olan genç girişimcilere vergi ve prim desteği sağlanacak. Yapılacak olan desteklerde prim destekleri bir yıl ve vergi desteği ise üç yıl olacak şekilde sürdürülecek. 18 yaşını doldurmuş olan genç girişimciler diğer şartları da sağladıkları zaman bu desteklerden faydalanabilecekler. İşte merak edenler için haber hakkında diğer detaylar..

A+A-

29 yaş altında olan genç girişimcilere vergi ve prim desteği sağlanacak. Yapılacak olan desteklerde prim destekleri bir yıl ve vergi desteği ise üç yıl olacak şekilde sürdürülecek. 18 yaşını doldurmuş olan genç girişimciler diğer şartları da sağladıkları zaman bu desteklerden faydalanabilecekler.

Vergi ve Prim Desteği Şartları Nelerdir?

29 yaş altında olan genç girişimcilere devletten destek gelirken pek çok vatandaş vergi ve prim desteği şartları nelerdir diye merak ediyor. Bu destekten yararlanabilecek olan kişiler ve şartları şu şekildedir.

  • Kendi işinde çalışmak.
  • Ortaklık söz konusu olması halinde ortaklar arasında yalnızca en genç olan ortak bu sigorta prim desteklerinden faydalanabiliyor.
  • Ortaklık söz konusu olduğunda bu destekten faydalanmak adına bütün ortakların şartları sağlıyor olmaları gerekiyor.
  • 18 yaşını doldurmuş ve 29 yaşını doldurmamış olmak gerekiyor.
  • Adi ortaklık ya da şahıs şirketi kurmuş olmak gerekiyor.
  • İlk kez bir mükellefiyet açılmış olması gerekiyor.
  • Bağ-Kur kapsamında ilk defa 01.06.2018 tarihinden itibaren sigorta başlangıcının olması gerekiyor.

Şartların sağlanması durumunda bu destekler Hazine tarafından karşılanıyor. Yapılan destekler sayesinde genç girişimcilerin 1 yıl boyunca SGK’ ya prim ödemeleri gerekmeden işlerini yapmalar sağlanıyor. Verilecek olan primler en alt düzeyden hesaplanacak olduğunda da yıllık olarak 12 bin 184 lirayı buluyor.

Vergi ve Prim Desteği Başvurusu

Birçok genç girişimci bu desteklerden faydalanmak adına vergi ve prim desteği başvurusu yapmak istiyorlar. Bunun için gençlerin bağlı oldukları vergi dairesinden temin edecekleri Gen Girişimci Kazanç İstisnası belgesiyle birlikte bulundukları il veya ilçelerde yer alan sosyal güvenlik merkez müdürlüklerine müracaat etmeler gerekiyor.

İlginizi çekebilir >> Milyonlarca Emekliye Zam Müjdesi! Temmuz Ayı Zamları Ne Kadar Olacak?

Başvuruları onaylanan genç girişimciler için üç yıllık vergi istisnası bulunuyor. Bu kapsamda her vergilendirme döneminde yıllık olarak 75 bin lira uygulanıyor. 150 bin liralık fatura kesen vatandaşlar eğer işletme giderleri 50 bin liraysa vergi matrahı 25 bin lira olarak belirleniyor. Bu sayede vatandaşın cebinde 16 bin 550 lira kar kalacak.

www.nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.