1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Geliri Olmayan Kişilere Müjde! Devlet Her Ay 864 TL Ödeme Yapıyor, Başvuru Şartları Belli Oldu
Geliri Olmayan Kişilere Müjde! Devlet Her Ay 864 TL Ödeme Yapıyor, Başvuru Şartları Belli Oldu

Geliri Olmayan Kişilere Müjde! Devlet Her Ay 864 TL Ödeme Yapıyor, Başvuru Şartları Belli Oldu

Devlet PTT aracılığı ile destek ödemeleri sağlamaya devam ediyor. Başvuru yapmak isteyen kişiler gereken şartları yerine getirdiği zaman 864 TL ödemeyi her ay alacaklar…

A+A-

Devlet PTT aracılığı ile destek ödemeleri sağlamaya devam ediyor. Başvuru yapmak isteyen kişiler gereken şartları yerine getirdiği zaman 864 TL ödemeyi her ay alacaklar…

Devlet dar gelirli vatandaşlara ödemelerini yapıyor, fakat bu sosyal ödemeleri bilmeyen vatandaşlar bu imkânlardan yararlanamamaktadırlar. Bununla beraber kira destekleri, sosyal yardım ödemeleri ve evde bakım maaşları ile beraber, engelli maaşı gibi pek çok destek ödemeleri bulunmaktadır. Bu sebeple geliri olmayan vatandaşlar da her ay 864 TL maaş alabilecekler.

PTT Üzerinden Destek Sağlanıyor

Geliri olmayan kişilere her ay devlet para veriyor, bununla beraber bu kişilere 65 yaş maaşı bağlanıyor ve aynı zamanda yaşlılık aylığı olarak bilinen bu maaşlar yaşını tamamlayan fakat çalışamayacak, hayatını devam ettiremeyecek durumda olan kişilere devletin sağlamış olduğu sosyal haklar bulunmaktadır. Kişiler 65 yaş aylığı başvuru şartları konusunda tamamladıkları zaman aylık olarak maaşlarını alabilecekler.

65 Yaş Aylığı Nedir Kim Alabilir?

65 yaşına ulaşan ve sosyal güvenlik kurumu Bağkur aracılığı ile emekli olmayan kişiler veya herhangi bir sosyal güvencesi olmayan kişiler rahatlıkla bu aylıklardan yararlanabilecekler. Kişilerin bu ödemelerden faydalanabilmeleri için başvuru yapacak olan kişilerin hane halkı gelirinin kişi başına asgari ücretin üçte birinden az olması gerekmektedir. Böylece 65 yaş aylığı başvuru yapanlara verilecek ve kişilerin eşlerinin gelir durumuna da bakılacak.

Yaşlılık Aylığı Ne Kadar?

Yaşlılık aylığı 2021 yılı ile beraber 864 TL olarak verilmektedir ve yılda 2 defa olmak üzere düzenli olarak zam yapılabilmektedir. Son zam ise Temmuz ayında yapıldı ve kişiler maaşlarını 864 TL olarak almaya başladı. 2022 kanununa göre 65 yaşından büyük olan kişiler her ay maaş alarak ekonomik durumlarını sağlayabilecekler. Yaşlılık maaşlarının kesilmesi ile beraber kişiler hayatlarını kaybederse veya emeklilik durumları olursa 65 yaş aylıkları kesilebilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu ödemeler ile e-devlet üzerinden başvurular yapılabilecek. Maaş ödemeleri ise PTT üzerinden her ay düzenli olarak alınabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.