1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Geliri Düşük Olanlar, Maddi Geliri Olmayanlar Dikkat: SSK, BAĞKUR ve SGK Emeklilerine Müjde Verildi!
Geliri Düşük Olanlar, Maddi Geliri Olmayanlar Dikkat: SSK, BAĞKUR ve SGK Emeklilerine Müjde Verildi!

Geliri Düşük Olanlar, Maddi Geliri Olmayanlar Dikkat: SSK, BAĞKUR ve SGK Emeklilerine Müjde Verildi!

Maddi anlamda güçlük çeken emekli vatandaşlar, avans özelliğinin mevcut emekliler için de yapılmasını istiyor. Hayata geçirilmesi ile emekli vatandaşlar acil gereksinimlerini avans ile alabilecek.

A+A-

Maddi anlamda güçlük çeken emekli vatandaşlar, avans özelliğinin mevcut emekliler için de yapılmasını istiyor. Hayata geçirilmesi ile emekli vatandaşlar acil gereksinimlerini avans ile alabilecek. 

Kullanılan avans ise maaştan kesilecek. Günümüzde birçok emekli, maaşlarının düşük olduğunu dile getirerek zam talebinde bulunmakta. Hükümet talepleri karşılamak için bir yılda iki zam gerçekleştirse de emeklileri memnun etmeye yetmiyor. Bu doğrultuda emekliler, acil gereksinimleri karşılayabilmek adına farklı uygulamalara bakıyor. Bunlardan biri de 3 maaş avans.

BAĞKUR, SGK ve SSK emeklileri 3 maaş avans alıp alamayacaklarını merak ediyor. Emeklilerin bunu yapıp yapamadıkları, faizsiz avans kullanıp kullanamadıklarını sürekli inceliyor.

Emekliler için gereken koşulları meydana getiren, emekli maaşı alabilmek için başvuran kişilere maaş verilene dek 3 avans alma fırsatı veriliyor. Başvuru ardından emekli maaşı 90 günde bağlanmayan kişiler, SGK’ya yazılı müracaat gerçekleştirdikten sonra 3 asgari net ücret avans kullandırılıyor. Mevcut olan emeklilerin de alabilmesi halinde, 3 maaş tutarınca avans alabiliyor.

Nakit Gereksinimi için Avans

 

Acil nakit paraya gereksinim duyan emekliler, 2021 yılında emeklilere avans araştırmalarını sıklıkla gerçekleştiriyor. Maddi bakımdan güçlük yaşayan emekliler, avans durumunun mevcut emeklilere de sunulmasını bekliyor.

Uygulamanın yapılması halinde, acil gereksinimler emekliler tarafından avans üzerinden karşılanabilecek. Kullanılan avans ise maaştan kesilecek.

SGK Avans Uygulaması

Türkiye’de bulunan mevcut emekliler için SGK’nın söz konusu uygulamayı başlatması bekleniyor. Bu doğrultuda nakde gereksinim duyan emekli vatandaşlar, SGK’ya yazılı müracaat yapabiliyor Ardından avans alabiliyor.

Emeklilere en fazla 3 maaş tutarınca avans ödeniyor. Bu bakımdan Türkiye’de minimum emekli maaşı 1500 Türk Lirası olduğu için, minimum 4500 Türk Lirası avans kullanabilecek. Bilindiği üzere acil nakit gereksinimi duyan kişiler, genellikle bankalara yöneliyor. Ancak bazen buralara gitmek için bazen gerekli zaman ayrılamayabilir. Nakit avans da burada devreye giriyor.

Nakit avans sayesinde kişiler gereksinimleri böylece karşılayabiliyor. Türkiye Emekliler Derneği Başkanı ve Genel Sekreteri, emekli taleplerini kapsayan bir yazıyı Türkiye Bankalar Birliğine yolladı. Emekliler de buradan gelecek haberleri dikkatli şekilde takip ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.