1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan Milyonlara Müjde! Asgari ücretlilere 686 TL ek ödeme duyuruldu..!
Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan Milyonlara Müjde! Asgari ücretlilere 686 TL ek ödeme duyuruldu..!

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan Milyonlara Müjde! Asgari ücretlilere 686 TL ek ödeme duyuruldu..!

Asgari ücretle çalışanlara 686 TL ek ödeme yapılacak. Gelir İdare Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bazı aylarda 31 gün olması nedeniyle eksik günlerin ödemeleri maaşlarla birlikte kişiye yapılacak. Gelir İdare Müdürlüğü'nden gelen açıklama haber detaylarında…

A+A-

Korona virüsü dönemini en az ekonomik zararla atlatmak isteyen devlet, yaptığı yardım ve destek ödemeleri ile vatandaşları maddi sıkıntılardan kurtarmayı hedefliyor. Bu konuda birçok çalışma yapan devlet, kısa çalışma ödeneği gibi ödenekleri ücretsiz izinli olan vatandaşların bile rahat nefes almasını sağlıyor. Asgari ücretliler de bu sürecin en çok dikkat çekenlerinden.

31 GÜN OLAN AYLAR İÇİN EK ÖDEME!

2020 yılında asgari ücrete verilecek günlük ücret 98,1 TL olarak belirlendi. Bu tutarın ardından yıllardır gündemde olan 31 günlük ayların ödemeleri ile ilgili gerekli açıklamalar yapılmıştır. Maaşlarına eklenecek ekstra gün parası ile çalışanlar 31 aylık iş tazminatı alacaklar.

Bayram öncesi dağıtılan ikramiyelerin asgari ücrete verilip verilmeyeceği tartışma konusu oldu. Bu konuda resmi bir açıklama olmasa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdeli haberi olduğunu açıklaması tüm vatandaşları umutlandırdı.

Ek asgari geçim ödeneğine ilişkin açıklamalarda bulunan Gelir İadesi Başkanlığı, 31 ay için ekstra ödeme yapılacağını açıkladı. İşçilere yapılacak bu ödemelerin ek asgari ücret indirimine bir etkisi olmayacağını anlatan Başkanlık, söz konusu kesinti olmadığını söyledi.

ÖDEME NE KADAR YAPILACAK?

Yapılan açıklamaya göre, günlük asgari ücret olan 98,1 TL'nin maaşa göre hesaplanmasına ve kesintiler sonucunda çalışanlara 77,45 TL olarak ödenmesine karar verildi. Bu ödemelerin 31. Gün olan aydaki çalışanların maaşlarına ek olarak işveren tarafından ödenmesi gerekmektedir.

Bu açıklama ile yılda 7 ay 31 gün dikkate alınarak asgari ücretle çalışan kişiye yılda 686,7 TL ek ödeme yapılacaktır. Bu ücretlerin ödenmemesi halinde çalışanlar bu ücreti işverenlerinden talep etme hakkına sahiptir.

Yılda 686,7 TL ek ödeme alabilen çalışanlara bu ödemeler asgari ücretlerine göre hesaplanarak işverenler tarafından ödenecektir. Çalışanların haklarına uygun olarak bu ödemelerin ödenmemesi halinde, kişi bunları gerekli mahkemelere sevk etme hakkına sahiptir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.