1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Gelen güncelleme ile artık onlar da ödemelerden faydalanacak: En az hesaplara 1420 TL ödeme fırsatı…
Gelen güncelleme ile artık onlar da ödemelerden faydalanacak: En az hesaplara 1420 TL ödeme fırsatı…

Gelen güncelleme ile artık onlar da ödemelerden faydalanacak: En az hesaplara 1420 TL ödeme fırsatı…

Yüz binlerce vatandaşı çok yakından ilgilendiren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Vatandaşların banka hesaplarına anında 1420 TL ödemeler verilecek. Banka hesaplarından yapılacak. Gelen güncelleme ile onlar da ödemeleri alacak. Korona virüs dönemlerinde işveren ile işçiler için sunulan destekler 30 Haziran tarihi ile son bulmuştu. S

A+A-

Yüz binlerce vatandaşı çok yakından ilgilendiren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Vatandaşların banka hesaplarına anında 1420 TL ödemeler verilecek. Banka hesaplarından yapılacak. Gelen güncelleme ile onlar da ödemeleri alacak. Korona virüs dönemlerinde işveren ile işçiler için sunulan destekler 30 Haziran tarihi ile son bulmuştu. Salgında çok sayıda vatandaşın ücretsiz izne çıkarılması bilinen bir gerçekti. İşten çıkarma yasaklarının sona ermesi ardından vatandaşlar işsizlik maaşları alabilecek mi merak ediyor. İşsizlik maaşlarını kimler alacak?

Kimler işsizlik maaşı alacak?

İşsizlik maaşı kimler alacaken merak edilen sorulardan bir tanesi olmaya başladı. 1 Temmuz itibari ile artık normal çalışma hayatına döndük ve 30 Haziran tarihi itibari ile işten çıkarılma yasakları sona erdi. Kısa çalışma dönemlerinde geçen dönemler yasalar gereği işsizlik süreçlerinden indirilmesine neden oldu. Fakat kısa çalışma dönemleri 3 aydan daha uzun olan vatandaşlara uygulamalar yapıldı.

Bundan dolayı da işten çıkarılan vatandaşlar için yeni bir düzenleme talebi oldu. Eğer vatandaşlar işten çıkarılmak zorunda kalırsa prim şartlarını yerine getirme durumlarına göre ödenek alabilecekler. Son 3 yıllık süreç içerisinde 600 gün olması ve son 120 günlük süreç içerisinde işlerine devam etmesi olarak belirlendi.

şkur tarafından verilen ödemeler için vatandaşların işten çıkarılmalarının ardından ilk 30 gün içerisinde işkur üzerinden başvuru yapmaları gerekir. Sigortalı vatandaşların son 4 aylık süreç içerisindeki esas kazançları dikkate alınarak hesaplamalar yapılacak. Vergi kesintilerinden sonra en düşük işsizlik maaşları 1420 TL olarak ödenirken en yüksek olarak da 2539 TL olarak ödemeleri yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.