1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Garanti Bankası Müjdeyi Verdi, Vatandaşlar Bankaya Koştu! 12 Ay Geri Ödemesiz Kredi Fırsatı…
Garanti Bankası Müjdeyi Verdi, Vatandaşlar Bankaya Koştu! 12 Ay Geri Ödemesiz Kredi Fırsatı…

Garanti Bankası Müjdeyi Verdi, Vatandaşlar Bankaya Koştu! 12 Ay Geri Ödemesiz Kredi Fırsatı…

Garanti Bankası'ndan müjde! Düşük faizli 12 ay geri ödemesiz kredi fırsatı geldi. Cazip faiz oranları ile dikkatleri çekmeye devam ediyor. Hazine ve Maliye bakanlığı çalışmalarına son hızı ile devam ediyor. Maddi anlamda sorunu olan binlerce vatandaşın yüzlerini güldürecek haber Türkiye Bankalar Birliği olarak da bilinen TBB’den geldi.

A+A-

Sabit faiz oranları ile bulunan kredi fırsatları için tam 12 ay boyunca geri ödemesiz imkanlar verilecek. 48 ay vadeli kredi verecek bankalar açıklamada bulundu. Düşük faiz oranı ve uygun vade imkanları ile başta Garanti Bankası olmak üzere tam 15 farklı banka vatandaşların yüzlerini güldürmek için geliyor. Peki Garanti Bankası kredi başvuruları nasıl olacak ve 12 ay geri ödemesiz verilen kredi fırsatlarının şartları nelerdir? İşte Garanti Bankası faiz oranları hakkında merak edilen tüm detaylar…

Mart ayından bu yana tüm dünya gibi ülkemizde de kendini belli eden korona virüs salgınından ciddi anlamda olumsuz yönde etkilenen iş yerleri için tedbirler alınmaya devam ediyor. Şimdi de sektörler için tam 12 ay geri ödemesiz kredi fırsatları gelmeye devam ediyor. TBB ile beraber hazine ve maliye bakanlığı aracılığı ile işletmelere sunulacak Turizm destek paket detayları da gelmeye devam ediyor. Peki; Garanti Bankası kimlere – hangi şartlar ile – ne kadar kredi fırsatları sunacak*

Hükümetten şimdi de turizm sektöründe olan iş yerlerinin yüzlerini güldürmek için kredi hamlesi geldi. Hazine ve maliye bakanlığı ile beraber turizm destek paketiGaranti Fonu güvencesi ile beraber verilecek, turizm sektörünü yeniden canlı tutabilmek için geçtiğimiz günlerde devreye girdi. Turizm için adeta can suyu olmak için sunulan kredi fırsatları Türkiye Bankalar Birliği olarak bilinen TBB’den geldi. Gelen açıklama kapsamına göre de Garanti BBVA bankası başta olmak üzere tam 15 farklı bankada fırsatların sunulacak olduğu açıklandı. Garanti Bankası ile kredi kullanmak isteyen şirketlerin bu süreçlerde yararlanacak oldukları faiz oranları da belli oldu. Tam 48 ay vade ve 12 ay geri ödemesiz olarak verilen kredi birçok şirket için can suyu niteliğinde yer alacak.

Garanti Bankası’ndan tam 48 ay vade ile kredi fırsatı

TBB’den gelen açıklama kapsamına göre Hazine ve maliye bakanlığı ile beraber Garantisi sunulan ve kredi Garanti fonu kefaleti ile beraber tam 15 farklı bankadan verilecek. İşletmeler için tam 10 milyar kredi fonu ayrıldığı aktarıldı. Turizm ve destek paketi ile beraber krediler; 1 kasım 2021 tarihinin de üstüne çıkmayacak şekilde en fazla 12 ay boyunca ertelemeli olarak 48 ay vade imkanı ile verilecek.

İlk sırada Garanti Bankası yer alırken tam 15 büyük bankada bu faiz oranlarının içerisinde yer alıyor. Sabit faiz oranları ile verilecek kredinin azami yüzde oranı da 14,5 olurken değişkenli tercih edilen krediler için faiz oranları TLREF – 250 baz puan olarak da açıklandı. Yararlanıcı olan vatandaşların da kefalet üst limitleri olarak 32 milyon TL belirlenirken kredinin üst limit kısmı da 40 milyon TL olarak ayarlandı.

Garanti BBVA Bankasından tam 12 ay geri ödemesiz kredi paketleri sunulmaya devam ediyor…

TBB tarafından gelen açıklama sırasında yeni kredi paketi ile ilgili bilgilere de yer verildi. TBB yapmış olduğu açıklama sırasında Turizm Destek Paketi ile beraber fırsatları sunacak bankaları da;

  1. Garanti BBVA,
  2. Yapı Kredi,
  3.  Akbank,
  4. Albaraka Türk Katılım Bankası,
  5.  Denizbank, 
  6. Halkbank,
  7.  İş Bankası, 
  8. Kuveyt Türk Katılım Bankası,
  9. QNB Finansbank,
  10.  TEB,
  11. Türkiye Finans Katılım Bankası,
  12.  Vakıfbank,
  13. Vakıf Katılım Bankası,
  14. Ziraat Katılım Bankası
  15. Ziraat Bankası olarak belirledi.

Kredilerde kefalet ve kredi üst limitleri ne kadar olacak?

  1. Bir şirket eğer 0 ve 3 milyon arasında ciro yapıyorsa kefalet üst limitleri 80 bin TL olarak yer alırken kredi üst limitleri de 100 bin TL ye kadar artış gösterecek.
  2. Bir şirket eğer 3 ve 25 milyon arasında ciro yapıyorsa kefalet üst limitleri 800 bin TL olarak yer alırken kredi üst limitleri de 1 milyon TL ye kadar artış gösterecek.
  3. Bir şirket eğer 25 ve 50 milyon arasında ciro yapıyorsa kefalet üst limitleri 4 milyon TL olarak yer alırken kredi üst limitleri de 5 milyon TL ye kadar artış gösterecek.
  4. Bir şirket eğer 50 ve 125 milyon arasında ciro yapıyorsa kefalet üst limitleri 8 milyon TL olarak yer alırken kredi üst limitleri de 10 milyon TL ye kadar artış gösterecek.
  5. Bir şirket eğer 125 milyon ve üzerinde ciro yapıyorsa kefalet üst limitleri 16 milyon TL olarak yer alırken kredi üst limitleri de 20milyon TL ye kadar artış gösterecek.
  6. Bir şirket konaklama olarak ciro yapıyorsa kefalet üst limitleri 32 milyon TL olarak yer alırken kredi üst limitleri de 40 milyon TL ye kadar artış gösterecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum