1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Galatasaray Tartışmalı Kararla Çeyrek Finalde
Galatasaray Tartışmalı Kararla Çeyrek Finalde

Galatasaray Tartışmalı Kararla Çeyrek Finalde

Galatasaray ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçta uzatma dakikalarında yaşanan tartışmalı karar sonrasında çeyrek finale kalan takım Galatasaray oldu.

A+A-

Bir hafta önce oynana ve 1-1 berabere sonuçlanan maç sonrasında dün akşam oynana ve son anları büyük tartışmalara sahne olan maçta Galatasaray zorlanmasına rağmen Çaykur Rizespor’u 2-1 yenerek adını Türkiye Kupası çeyrek finaline kalan ekipler arasında yazdırdı.

Her 2 ekipte hafta sonu deplasmanda oynayacakları maçı düşünerek ideal 11’lerinden bazı isimleri dinlendirdikleri görüldü. Hatta Çaykur Rizespor 3 ilk 11 oyuncusunu İstanbul’a getirmedi.

Galatasaray cephesi ise don Denizli maçından tam beş oyuncusuna bu maçta ilk 11’de yer vermediği görüldü. İlk ayrı Galatasaray hakimiyetinde geçse de girdiği sınırlı sayıda pozisyonu değerlendiremeyen Galatasaray devreye 0-0 beraberlikle girildi.

Uzatma Dakikalarında Kritik Kararlar Verildi

Maçın ikinci yarısında Çaykur Rizespor ilk yarıya göre daha hareketli ve istekli bir görüntü çizdi. Maçın en önemli pozisyonunda Ahmet Çalık’ın hatalı geri pasında araya giren Rizesporlu oyuncu kaleciyide geçip bomboş kaleye yaptığı vuruşu son anda Şener çizgiden çıkardı.

60. Dakikada ise ‘’VAR’’ hakeminin uyarısı ile pozisyonu ekrandan izleyen karşılaşmasının hakemi Galatasaray lehine penaltı kararını verdi.Topun başına geçen Adem Büyük serinkanlı bir vuruş ile takımını öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Aminu hamlesi ile çok daha etkili olan Rizespor Dakikalar 77’i gösterdiğinde penaltı kazanan takım oldu.Oğulcan Baykan’ın şık vuruşu ile maça denge geldi.

Fakat 5 dakika sonrasında korner vuruşunda şık bir kafa vuruşu yapan son haftaların formda ismi Lemina Galatasaray’ı 2-1 öne geçirdi. Maçın son anlarında Galatasaray ceza sahasında yaşanan karambolde Çaykur Rizesporlu oyuncular topu ağlara yollasa da maçın hakemi faul gerekçesi ile golü iptal etti.

Pozisyonda ise Marcao’ya yükselirken Rizesporlu oyuncunun faul yaptığı görülürken kaleciye bir faul yapılmadığı görüldü. Maç yoğun itirazlarla birlikte 2-1 Galatasaray’ın üstünlüğü ile sonuçlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.