1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Fornite, 1 Yıl Daha Yasaklı Kalacak! iOS Popüler Uygulamayı Kara Listeye Aldı…
Fornite, 1 Yıl Daha Yasaklı Kalacak! iOS Popüler Uygulamayı Kara Listeye Aldı…

Fornite, 1 Yıl Daha Yasaklı Kalacak! iOS Popüler Uygulamayı Kara Listeye Aldı…

Epic Games, Apple markasına karşı açmış olduğu davayı kazanmadığı ya da geri çekilmeyi tercih etmeği sürece Fortnite bir yıl daha Apple markasına ait İOS işletim sistemi tercih edilen cihaz mağazalarında yasaklı olacak.

A+A-

Son zamanların en popüler oyunlardan bir tanesi olan Fortnite'nin arkasında bulunan isim Epic Games; geçtiğimiz günler içerisinde mobil platformlarda alım sistemini değiştirdi. Apple ve Google komisyonu tarafından ödemeleri ret edilmişti. Epic tarafından gelen hamle karşısında sessiz kalmayan Apple; Fortnite oyununu App Store uygulama mağazasında anlık olarak kaldırdı.

Yaşanan gelişmelerin sürecinde iki şirket arasında dava meydana gelirken Apple; daha çok uzlaşmacı bir tavır sergileyerek Epic'in davasını geri çekmesini ve oyunun uygulamadan kaldırılmasına neden olan yani ödeme sistemi üzerinde düzenleme yapmasının ardından tekrar mağazaya ekleneceğini dile getirdi. Fakat gözlenen durum iki şirket arasında gerilimin daha da büyüyor olmasından yana.

Fortnite; App Store için bir yıl daha yasaklı kalabilecek

Epic; saldırgan bir tavır sergiledi. Bu tavrın ardından daha çok alevlenen gerginlik karşısında her iki taraf da geri adım atmadı. Epic Games; Apple'ı Fornite için gerekli hakları vermek konusunda ikna edemeyince oyun güncellemesi adına farklı bir yöntem sundu.

Böylece Marvel temalı oyuna oyuncular kaldıkları yerden devam etme hakkına sahip olacaktır. Bu durum karşısında Apple; yayıncı tarafı kendisi için özel muamele istemekle suçlamış ve Epic'e karşı yeni bir dava açmaya karar vermişti. Bunun üzerine Epic'in saldırgan tavırlarına hala devam etmiş olması halinde Fortnite en az bir yıl süreyle mağazada yerini alamayacak.

Ön mahkeme belgeleri içerisinde paylaşılan Epic'e iletilen mail içerisinde; "… eylemlerinizin doğası göz önünde bulundurarak Apple Geliştirici Programı'na yeniden başvurunuzu en az bir yıl süreyle reddedeceğimizi lütfen unutmayın" bilgilerine yer verildi.

Mevcut yasak hala bu şekilde devam ederse Fortnite büyük ölçüde olumsuz olarak etkilenecek. İOS kullanıcıları bir yandan yeni sezon için güncellemeleri alamaması platformda olan oyuncu sayısının ciddi anlamda azalmasına neden oldu. Yasağın 2021 yılına kadar devam etmesi durumları meydana gelirse birçok oyuncu oyuna devam etmeyi bırakacak gibi gözüküyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.