1. HABERLER

  2. SSK

  3. Flaş Gelişme: Erken Emekliliğin Yolunu SGK Açtı! Birçok Kişi Yararlanabilecek
Flaş Gelişme: Erken Emekliliğin Yolunu SGK Açtı! Birçok Kişi Yararlanabilecek

Flaş Gelişme: Erken Emekliliğin Yolunu SGK Açtı! Birçok Kişi Yararlanabilecek

Son yapılan düzenlemeler ile beraber 1999 yılından öncesinde sigorta girişi yapan kişiler erken emeklilik fırsatı yakalayabilecekler, işte erken emekliliğin detayları…

A+A-

Son yapılan düzenlemeler ile beraber 1999 yılından öncesinde sigorta girişi yapan kişiler erken emeklilik fırsatı yakalayabilecekler, işte erken emekliliğin detayları…

Çalışan kişilerin hayali erken emeklilik fırsatı için SGK haberini duyurdu. Kişiler 1999 senesi öncesinde bir sigorta girişi yaptıkları zaman erken emeklilik fırsatı için uygun adaylar haline gelmiştir. Eğer 1999 senesi öncesinde bir sigorta girişi yaptıysanız 2008 senesinde SGK tarafından hazırlanan bir düzenleme ile emekli olabileceksiniz. Bu imkândan kadınlar erkekler yani sigortalı olan herkes yararlanabilecek.

54 Yaşında Emekli Olmak Fırsatı

Eğer 08.09.1999 senesi öncesinde sigortalı çalışmaya başlayan bir erkekseniz temel olarak 15 yıllık bir hizmet süresini doldurmuş olmanız gerekmektedir. Bu süreçte 3600 gün prim ödemesi yapan erkek kişiler 55 yaşında emekli olabilecekler. Aynı şekilde aynı tarihten önce sigortalı olan kadınlar ise 15 yıllık bir hizmet süresini doldurarak ve 3600 gün prim ödemesi yaptıkları zaman 54 yaşında emekli olabilecekler. Fakat tüm bu şartlar 31.12.2011 tarihinden önce prim gününü tamamlayan ve 1999 yılı öncesi sigortalı olan kişiler için geçerlidir.

Nasıl Erken Emekli Olunabilecek?

Eğer 08.09.1999 öncesinde bir sigorta girişi yapılmışsa ve 15 yıllık hizmet süresini ve 3600 prim gününü 31.12.2011 tarihinden sonra tamamlayan erkek bireyseniz 59 yaşında emekli olunabilecek. Kadınlar ise aynı şartları taşıdıkları takdirde 58 yaşında emekli olabilecekler. Eğer erkek vatandaşlar askerlik görevini 08.09.1999 öncesinde tamamlamışlarsa ve sigortalılarda bu süreci borçlanarak emeklilik tarihlerini yaklaşık olarak 1 sene geriye çekebilecekler.

Kişiler 1999 yılı öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başladılarsa daha yüksek bir prim ödedikleri için emekli maaşı konusunda avantajlı olacaklar. Eğer 1999 senesi öncesinde bir sigorta girişi yaptıysanız 2008 senesinden sonrasına bir sigorta girişi yaptıysanız son düzenlemeler ile beraber 1999 öncesinde sigortalı çalışan emekliler kadar yüksek maaş alamayacaklar. Fakat çalışan kişilerin hayali erken emeklilik fırsatı için bu fırsatı değerlendirmek isteyen herkes değerlendirebilecek. SGK’nın bu imkânından tüm kadınlar ve tüm erkekler yani sigortalı olan her birey yararlanabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.