1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Flaş Gelişme! Erkekler 43 Yaşında Kadınlar 38 Yaşında Emekli Olabilecek!
Flaş Gelişme! Erkekler 43 Yaşında Kadınlar 38 Yaşında Emekli Olabilecek!

Flaş Gelişme! Erkekler 43 Yaşında Kadınlar 38 Yaşında Emekli Olabilecek!

Meclise sunulan yasa kabul edilirse, 1999'dan evvel sigortalı çalışmaya başlayan kadınlar 38, erkekler 43 yaşında emekli olacaklar. EYT ile alakalı açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. EYT'de son durum ne? EYT yasası ne zaman çıkacak?

A+A-

Emeklilik için sigortalılık prim ödeme gün sayısını ve süresi dolduğu halde yüz binlerce kişi, yaş şartını doldurmadığı için emeklilik hakkı verilmiyor. İnternet sayfalarında en çok aranan konlardan biride emeklilik yaşları ile ilgili yeni gelişmeler. Erkekler 43 yaşında, kadınlar 38 yaşında emekli olabilecek mi? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. Yogun iş temposun çalışan vatandaş bu konuda yeni düzenleme yapılmasını istiyor. 

Çalışanların erken emekli olma en büyük hayali olmayı sürdürüyor. Bu sebeble gündemde erken emeklilik sürelerine çokça yer veriliyor. Son günlerde ise erkekler 43 yaşında kadınlar ise 38 yaşında emekli olabilecek mi? Sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Meclisten onaylanma şansı az olsa da bu tasarı görüşülebilir. Zor şartlarda çalışan erkek ve kadınların en büyük arzusu erken emekliliktir. Bu sebeble emeklilik yaşı erkekler ve kadınlar için çok önemli bir yerde bulunuyor. İş hayatında stres altında çalışan vatandaş bu konuda yeni düzenleme yapılmasını istiyor. 

MHP, ERKEN EMEKLİLİK YASASINI MECLİS'E SUNDU

EYT sorununu çözmek için MHP'nin sunduğu fakat kabul görmeyen yasa teklifinin TBMM raflarından inip gündeme gelmesi bekleniyor.

MHP'NİN TEKLİFİNE BAZI AK PARTİ'Lİ VEKİLLERDEN YEŞİL IŞIK

Türkiye gazetesinde yer verilen habere göre, bazı AK Parti'li milletvekillerinin yeşil ışık yaktığı yasa teklifi, 2,3 milyon kişi ile alakalı ve ilk başta 450 bin kişi emekli olabilecek.

Düzenleme, Meclis'ten geçip Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilirse, 8 Eylül 1999'dan evvel sigortalı çalışmaya başlayan kadınlar 38, erkekler 43 yaşında emekli olacak.

EYT'li vatandaşlar arzu etti, mecliste görüşülüp karar alınacak. Fakat çok ta olumlu bir sonuca varılması beklenmiyor.

Zehra Zümrüt Selçuk Gündemimizde Yok Dedi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk geçtiğimiz günlerde bir süredir kamuoyunu meşgul eden EYT ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Selçuk, Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) gündemlerinde yer verilmediğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN EYT AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu hakkında geçtiğimiz aylarda açıklama yaptı; "Erken emekliliği sosyal güvenlik sistemimizde tasvip etmiyoruz ama siyasette bu yol her zaman için açıktır. Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur."  ifadelerini kullandı

Kanak: Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
48 Yorum