1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Fenerbahçe Süper Lig'de Favori Konuma Geçti
Fenerbahçe Süper Lig'de Favori Konuma Geçti

Fenerbahçe Süper Lig'de Favori Konuma Geçti

Lige çok iyi başlamasına rağmen sonrasında düşüşe geçen sarı lacivertli ekip iddia tarafından açıklanan şampiyonluk oranlarında açık ara ilk sırada yer aldı.

A+A-

Geçen sene yaşanan hezimet sonrasında lige oldukça iddialı başlayan Fenerbahçe ligin ilk haftalarında aldığı galibiyetler ve baskılı futbolu ile dikkat çekmişti. Fakat zaman ilerledikçe aldığı sürpriz mağlubiyetler ve düşen performans sonrasında lig lideri Sivasspor ’un 6 puan gerisinde 31 puan ile ligin ilk yarısını dördüncü sırada tamamlamasına rağmen İddia tarafından açıklanan güncel şampiyonluk oranları listesinde 2,8 oran ile en çok şampiyonluk şansı tanınan takım oldu. 

Fenerbahçe’yi 4,50’er şampiyonluk oranları ile lig lideri Sivasspor ile 30 puan ile lig beşincisi Beşiktaş takip etti. Fenerbahçe’nin 6 puan geride olmasına rağmen şampiyonluk şansının en yüksek olan takım olmasında en büyük rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray’ın kötü performansları yatıyor.

Favori Galatasaray Çok Gerilere Düştü

Bu senenin tartışmasız olarak kadro kalitesine göre hayal kırıklığı yaşatan takımı Galatasaray oldu. Son 2 sezonun şampiyonu Galatasaray şampiyon kadrodan sadece 3 ismi kaybetmiş yerine ise başta dünyaca ünlü forvetFalcao olmak üzere çok sayıda kaliteli transfer yapmıştı. Otoriteler hem kadro kalitesi hem de kadro istikrarı anlamında bu senede Galatasaray’ı ligin en favori şampiyonluk adayı olarak gösteriyordu.

Fakat sarı kırmızılı takımda yaşanan sakatlıklar, yeni transferleri istenilen performansı gösterememesi ve Falcao’un çok uzun süreli sakatlık sorunu sonrasında topladığı 27 puan ile ilk yarıda kendine ancak 7 sırada yer bulabildi. Sezon başında2 oranı ile şampiyonluğun en kuvvetli adayı olan Galatasaray bu sene en son güncellenen İddia şampiyonluk listesinde 7,5 oranı ile yer bulabildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.