1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. FAST Sistemi İle EFT Tarihe Gömülüyor! 7 Gün 24 Saat EFT Yapabileceksiniz... FAST Ne Zaman Başlayacak, Hangi Bankalarda Geçerli Olacak?
FAST Sistemi İle EFT Tarihe Gömülüyor! 7 Gün 24 Saat EFT Yapabileceksiniz... FAST Ne Zaman Başlayacak, Hangi Bankalarda Geçerli Olacak?

FAST Sistemi İle EFT Tarihe Gömülüyor! 7 Gün 24 Saat EFT Yapabileceksiniz... FAST Ne Zaman Başlayacak, Hangi Bankalarda Geçerli Olacak?

Merkez Bankası tarafından hayata geçirilmiş olan bir uygulama ile EFT'nin saatlerinin değiştiği bildirildi. Normal şartlar altında EFT, sadece mesai saatlerinde yapılabiliyordu. Fakat bu düzenleme sayesinde haftanın 7 günü 24 saat EFT yapılabilecek. Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde…

A+A-

Merkez Bankası tarafından yapılan düzenleme sayesinde EFT, haftanın her günü yapılabilecek. Bilindiği üzere EFT, sadece mesai saatlerinde yapılabiliyordu. Bu durum ise pek çok insanın para transferi esnasında bazı sıkıntılar yaşamasına neden oluyordu. EFT saatlerinin değişmesinin yanı sıra EFT ücretlerinde de değişiklikler yapılıyor. 1000 TL'ye kadar olan EFT için 1 TL, 1000-50.000 TL arasındaki EFT'lerde 2 TL olacak şekilde ücret kesintisi olacak. 50 bin TL üzerindeki EFT işlemleri için 25 TL sabit bir kesinti uygulanacak. EFT saatleri ile alakalı yapılan açıklamalar ne yönde?

Normalde hafta içi 09.00-17.30 arasında yapılan EFT için bir değişiklik geliyor. EFTFAST sistemi ile birlikte haftanın 7 günü 24 saat EFT ile para transferi yapılabilecek. EFT süre değişiklikleri ne zaman yürürlüğe girecek?

EFT FAST Sistemi Ne Zaman Başlayacak?

Pek çok insanın para transferlerini kolaylaştıracak olan bu yöntem, ne zaman başlayacak? Birçok insan, bu konu ile ilgili detayları merak ediyor. 18 Aralık'tan itibaren bu sistemin pilot uygulamasına başlanacak. Aktarılan fon, kısa süre içerisinde alıcının hesabına geçmiş olacak.

EFT'de Ücret Ne Kadar?

1 Mart'tan itibaren banka ücret ve komisyonlarına bazı kısıtlamalar getirilmişti. Bu sınırlamaya göre 6 ila 850 TL arasında değişmekte olan EFT ücreti, 1-100 TL arasında sınırlandırılmış idi. Cep telefonlarındaki uygulamaları üzerinden EFT yapmak isteyen kişiler; 1.000 TL'ye kadar 1 TL, 1.000-50.000 TL arasında 2 TL, 50 bin TL ve üzerinde olan transferler için en çok 25 TL EFT ücreti ödeniyor. Birçok insan, son zamanlarda EFT ücretleri ile ilgili sıkıntılarını dile getiriyor. Peki EFT FAST, hangi bankalarda geçerli olacak?

EFT FAST Sistemi Hangi Bankalarda Geçerli Olacak?

EFT FAST Sistemi'nde yer almak isteyen Türkiye bankalarının katılımı ile birlikte sistem, devreye sokulmuş olacak. Pek çok insan tarafından heyecanla beklenen sistemin pilot uygulamasına 18 Aralık'ta başlanacak. Bu sistem sayesinde EFT saatleri değişecek ve EFT, haftanın 7 günü 24 saat yapılabilecek.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.