1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Faizsiz 100 bin TL verilecek! Son tarih 31 Mart! İşte projeye başvuru şartları...
Faizsiz 100 bin TL verilecek! Son tarih 31 Mart! İşte projeye başvuru şartları...

Faizsiz 100 bin TL verilecek! Son tarih 31 Mart! İşte projeye başvuru şartları...

Pandemi döneminde zarar gören işletmelerin istihdamlarını korumak ve istihdam sayısını arttırmak için sunulan 100 bin TL faizsiz kredi destek başvuruları 31 Mart’ta sona erecek. İşte projeye başvuru şartları...

A+A-

Pandemi döneminde zarar gören işletmelerin istihdamlarını korumak ve istihdam sayısını arttırmak için sunulan 100 bin TL faizsiz kredi destek başvuruları 31 Mart’ta sona erecek. İşte projeye başvuru şartları...
KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdürü Ayşe Yeşim Çepni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuru edilen mikro minik işletmelere yönelik yardımcı programı ile alakalı bilgi ver verdi.

KOSGEB olarak pandemiden zarar kabul eden işletmelerin istihdamlarını korumak, gördükleri yan tesirleri azaltmak ve istihdam sayısını arttırmak amacıyla yeni bir destek programı açıklandığını belirten Çepni, “Bu kapsamda mikro işletmelere alacakları şahıs başına 100 bin TL destek verilecek. Mikro işletmeler iki kişiye kadar eleman alabiliyorlar. Küçük işletmelerde alacakları kişi başına 100 bin TL yardımcı alabilirken, beş kişiye kadar iş imkanı verebiliyorlar” dedi.

Projeye son başvuru tarihinin 31 Mart bulunduğunu ve projede il bazında kota bulunmadığını kaydeden Çepni, “Afyonkarahisar’daki müracaat payı arttı. Hızlıca başvurularını yapmaya, istihdam oluşturmaya çayır ediyoruz. 31 Mart’ta sona erecek başvurular ve şu anda ödemeler yapılmaya başlandı” diye konuştu.

Projenin detaylarını özetleyen Çepni, “2019 senesinde 75 bin TL net satış hâsılatına haiz olan işletmeler başvurabiliyor. Projeden imalat sanayisi sektörü tümden yararlanabiliyor. Hizmet ve tecim sektörlerinin de belli kapsamda olanları yararlanabiliyor. İşletmeler internet internet sitemizden detaylı bilgi alabilirler. İşletmeye alınacak elemanlarla ilgili de şartlarımız bulunuyor. İşletmeye alınacak personelin mesleki yada teknik lise mezunu olması gerekiyor veya üniversite mezunu olması gerekiyor.

Son üç sene içerisinde 180 günden fazla prim gününün bulunmaması, yabancı uyruklu olmaması şartı aranıyor. Ayrıca ödeme aşamasında işletmenin vergi yada SGK borcunun da bulunmaması gerekiyor. Projemizde kadınlarımıza yönelik pozitif yönde bir imtiyaz yapılıyor.

Projeye başvuran hanım işletme ise ve işletmeye hanım istihdamı yapılıyorsa şahıs başına 10 bin TL fazla yardımcı ödemesi yapılıyor. Projemizden yararlanmak isteyen ilimizdeki bütün işletmeleri süratle müracaat yapmaya çayır ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.