1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Facebook’un Cezasını Halk Kesti! Trump Nedeniyle 7.5 Milyar Dolarlık Zarar!
Facebook’un Cezasını Halk Kesti! Trump Nedeniyle 7.5 Milyar Dolarlık Zarar!

Facebook’un Cezasını Halk Kesti! Trump Nedeniyle 7.5 Milyar Dolarlık Zarar!

Uzun süredir gündemde olan ve ABD başkanı Trump’ın bir paylaşımı le büyüyen kampanya oldukça büyük markalardan da katılım görüyor. Son olarak kahvenin devi olan Starbucks da bu kampanyaya katılım sağladı.

A+A-

Birçok firma ve marka artık Facebook’a reklam vermeme kararı alarak bir süredir bu kararlarını istikrarlı bir şekilde devam ettirirken; Facebook’a reklam vermeme konusunda net olan firmaların sayısı neredeyse yüzü aşkın bir sayıya ulaşmıştı. Başlatılan bu kampanya Facebook’un CEO’su olan Zuckerberg’e maddi açıdan oldukça büyük zararlar vermiştir.

Facebook’u Zarara Uğratan Olay

Zuckerberg kampanyanın sadece ilk zamanlarında neredeyse 7.5 milyar dolar zarara uğradı. Daha önce de veri ihlalleri ile gündeme sık sık gelen Facebook, bu olay neticesinde büyük zararlar ile baş etmek zorunda kaldı.

Sosyal medya devlerinden biri olan Facebook, geçtiğimiz dönemlerde skandal yaratacak bir olay ile neredeyse en kötü dönemlerini yaşamaktadır. Coca-Cola, Verizon ve Pepsi gibi büyük şirketlerin içerisinde bulunduğu birçok şirket ABD başkanı olan Donald Trump’ın şiddet içeren görüntülerini paylaşımlarını sayfasından silmediği için birçok büyük firma Facebook’tan reklamlarını çekme kararı almıştır. Bir gazete haberine göre Trump’ın bir paylaşımı ile büyüyen kampanyaya kahve devi olan Starbucks da katılım sağladı.

Aynı gazete haberine göre kısa zaman içerisinde Facebook eylemine katılım sağlayarak Facebook sosyal medya platformuna reklam vermeme kararı alan şirketlerin ve markaların sayısı yüzün üzerine çıktı. Markalar içerisinde birden fazla sektör bulunuyor. Levı’s, Coca-Cola, Pepsi, Honda gibi ve daha birçok firma yer almaktadır. Bir başka gazete haberine göre ise gündemde olan bu kampanyanın Facebook’a zararı milyar dolar ile ölçülebilecek seviyelere ulaştı.

Yaşanan bu kampanya sonrası Facebook piyasa değerinin çok daha altına düşerken, Facebook’un CEO’su olan Zuckerberg’in kendi servetinden uğradığı zarar ise 7.5 milyon dolar azalmıştır.

Kampanya Neden Başladı?

Geçtiğimiz ay Minnesota eyaletinde yaşayan bir siyahi vatandaşın beyaz bir polis tarafından öldürülmesinin hemen ardından başlayan protesto serüveni ülkenin gerilimine neden oldu.

Olayın ardından dört gün geçmiş iken ABD başkanı olan Donald Trump yaptığı paylaşım ile gerilen ülkeyi daha karışık bir hale getirdi. Trump’ın yaptığı bu paylaşım üzerine mikro blog platformu Twitter tarihine geçen bir olay yaşatarak ilk kez bir devlet başkanın paylaşımına ‘şiddet içerdiği’ gerekçesi ile sınırlandırma kararı almıştır.

Bunun üzerine tüm gözler Facebook’a çevrildi fakat Fcebook CEOS’u olan Zuckerberg yapılan paylaşımda herhangi bir kural ihlali olmadığı açıklaması yaparak birçok kişinin tepkisini almıştı. Bunun üzerine birçok büyük firma tepki çekebilmek adına Facebook’a bir süre reklam vermeme kararı almıştır.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.