1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Facebook İngiltere Ofisine 1000 Personel Alıyor!
Facebook İngiltere Ofisine 1000 Personel Alıyor!

Facebook İngiltere Ofisine 1000 Personel Alıyor!

Hala dünyanın en çok kullanıcı sayısına sahip olmasına rağmen popülerliği her geçen gün azalan Facebook yönetimi toparlanmak adına her yolu deniyor.

A+A-

Facebook 2000’li yılların başından 2015 yılına kadar dünyanın en popüler ve en çok kullanıcı sayısına sahip sosyal medya platformu olurken, daha sonra yapılan yanlışlar ve karışılan bilgi güvenliği skandalları sonrasında büyük bir itibar kaybettiği görüldü.

Özellikle gençlerin ihtiyaçlarına cevap vermekte zorlanan Facebook daha çok orta yaş üzeri kullanıcıların tercih ettiği ayrıca cinsel içerikli paylaşım yapanların yer aldığı bir platform haline geldiği görülüyor.

Facebook yönetimi bunu tersine çevirmek adına ardı ardına güncellemeler yayınlarken platformun içerik güvenliği ve kalitesi içinde harekete geçtiği bilgisi alındı. Facebook yönetimi bunun için 2020 yılı içerisinde 1000 kişiyi işe alacağını açıkladı.

İngiltere Ofisine 1000 Kişi Alınıyor

Facebook tarafından yapılan açıklamada şirketin 2020 yılı içerisinde İngiltere genelinde 1000 kişiyi istihdam edeceğini açıkladı. İşe alınacak personelin bir kısmının zararlı online içeriklerin tespit edilmesinde görev alacağı açıklandı. Facebook dünya genelinde zararlı içeriklere savaş açarak platformu eski güvenilir ve herkese hitap edecek seviyeye çıkarmayı amaçlıyor.

Geçtiğimiz günlerde Bursa’da ofis açan ve İstanbul merkezli Türkiye genelinde 10 ofis açmayı planlayan Facebook’un ülkemizde de hatırı sayılır miktarda personel alımı yapacağı iddia ediliyor. Türkiye ofislerinin tamamının 2020 yılı sonuna kadar açılması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.