1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Facebook Dünya Genelinde Güvensiz Olarak Algılanıyor
Facebook Dünya Genelinde Güvensiz Olarak Algılanıyor

Facebook Dünya Genelinde Güvensiz Olarak Algılanıyor

Daha önce pek çok kez ismi veri sahtekârlığına karışan Facebook’un bu davranışını devam ettirdiği gerekçesi ile İtalyan hükümeti tarafından uyarıldığı açıklandı.

A+A-

Birçok ülke hükümeti ile veri satışı ile ilgili olarak başı derde giren ve sırf bu sebeple güven anlamında büyük gerileme yaşayan Facebook, bu kez de İtalyan hükümeti tarafından uyarıldı.

İtalya’nın rekabet kurumu, Facebook’a son uyarısında bulunduğunu açıkladı. İtalya Rekabet Kurumu, şirketin kendilerine haber vermeden veri satışına devam etmesi halinde 5 milyon avro ceza kesileceğini ve çok daha katı önlemler alınacağını açıkladı.

İtalya daha önce de Facebook ile benzer sorunlar yaşamış ve tüm ikazlarına rağmen işlemine devam eden Facebook’a 10 milyon avro ceza kesmişti.

Facebook’un bu umursamaz ve ülkeleri enayi yerine koyan yaklaşımı nedeniyle önümüzde ki dönemde birçok ülkeden daha büyük oranda para cezaları alacağı tahmin ediliyor.

Facebook Kendi Sonunu Hazırlıyor

Facebook sosyal medya platformunun tüm uyarı ve ikazlara rağmen yasa dışı uygulamalarında ısrarlı olması ve artık dünya genelinde güvensiz olarak algılanmasıyla birlikte kendi sonunu hazırladığı iddia ediliyor.

Yapılan araştırmalara göre güven anlamında sosyal medya platformları arasında son sıralarda yer alan Facebook’un önümüzde ki 10 yıl içerisinde tamimiyle gözden düşeceği belirtiliyor. Hatta birçok kişi Facebook tarafından veri satışının yapılması nedeni olarak bu çöküşün önüne geçilememesi olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.