1. HABERLER

  2. SSK

  3. EYT'liye Para yağacak çifte emeklilik müjdesi geldi! İştah kabartan BES desteği müjdesi: O şartlara dikkat...
EYT'liye Para yağacak çifte emeklilik müjdesi geldi! İştah kabartan BES desteği müjdesi: O şartlara dikkat...

EYT'liye Para yağacak çifte emeklilik müjdesi geldi! İştah kabartan BES desteği müjdesi: O şartlara dikkat...

EYT (İşsizler için Erken Emeklilik) ile ilgili son gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Milyonlarca EYT'liyi ilgilendiren BES (Bireysel Emeklilik Sistemi) detayı açıklandı. EYT'lilere çifte emeklilik fırsatı! Bankalar kapılarını açtı. Milyonlarca EYT'li BES desteği aldı. Şartları sağlayan herkes bu imkanlardan faydalanabilir.

A+A-

EYT (İşsizler için Erken Emeklilik) ile ilgili son gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Milyonlarca EYT'liyi ilgilendiren BES (Bireysel Emeklilik Sistemi) detayı açıklandı. EYT'lilere çifte emeklilik fırsatı! Bankalar kapılarını açtı. Milyonlarca EYT'li BES desteği aldı. Şartları sağlayan herkes bu imkanlardan faydalanabilir. EYT'den emekli olanların BES'e transferi için büyük kampanyalar başladı. Peki EYT'liler BES'e nasıl başvurabilir? BES şartları nelerdir? İşte BES ile ilgili son gelişmeler...

Milyonlarca EYT sahibini ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yönetmeliğinde yeni bir gelişme ortaya çıktı. EYT'lilere çifte emeklilik fırsatı! EYT düzenlemesi ile 5 milyon kişinin emekli olması sağlandı. Bu süreçte müşteri kaybetmek istemeyen bankalar son dakika açıklamaları yapmaya devam ediyor. Hem kamu hem de özel bankalar beklenen açıklamayı yaptı. BES kampanyası başlatıldı ve şartları sağlayanlar çifte emeklilik hakkı kazanabilecek. Peki EYT'liler BES'ten nasıl faydalanabilir? BES şartları nelerdir? İşte EYT ile ilgili son gelişmeler ve detaylar...

EYT SAHİPLERİ BU HABERE ŞAŞIRACAK!

Beklenen rakamlara göre EYT düzenlemesinden 5 milyon kişinin faydalanması bekleniyor. Bu rakam bankaların ilgisini çekti ve birbiri ardına açıklama yapmaya devam ediyorlar. Bankalar şimdi de EYT'lileri cezbetmek için bireysel emeklilik planlarının uygulamaya konulduğu yeni bir hamleyi duyurdu. BES desteği geliyor! EYT'lilere çifte emeklilik fırsatı!

ÇİFTE EMEKLİLİK ŞANSINI KAÇIRMAYIN

Müşteri çekme yarışına giren bankalar şimdi de EYT'lileri çekmek için yeni bir girişim başlattı. Emekli promosyon ücretleri yerine artık bireysel emeklilik planlarına yöneliyorlar. Bu milyonlarca EYT sahibi için harika bir haber. Öncelikle BES nedir? BES'in her ay yatırdığınız tutara %30 devlet katkısı ve biriken birikimden yüksek getiri sağlaması gibi bilinen ve klişe özelliklerini bir kenara bırakayım.

BES DESTEK GELDİ: SADECE TEK ŞART GEREKİYOR

BES sisteminde yaş çok önemlidir. EYT'den emekli olanların yaş ortalaması 48 civarında. Hatta 45-46 yaşında olanlar bile var. Yönetmelik çıkmasaydı, bu kişiler ilk sigortalı oldukları tarihe göre 56-58 yaşlarında emekli olacaklardı. Şimdi 8-10 yıl erken emekli olacaklar. BES'in şartları nelerdi? En az 10 yıl sistemde kalırsanız ve 56 yaşında emekli olursanız hem kendinizin hem de devletin yaptığı katkı paylarını alabilirsiniz. Yani bugün 46 yaşında EYT'den emekli olan bir kişi, sistemde 10 yıl geçirdikten sonra BES'e katılıp 56 yaşında emekli olabiliyor.

EYT KAPSAMINDA KİMLER VAR?

8 Eylül 1999 tarihinden önce iş hayatına atılanlar EYT kapsamındadır. Bu tarihten sonra göreve başlayanlar yönetmelikten yararlanamaz. Çalışan teminatı için SSK, Emekli Sandığı veya Bağ-Kur ayrımı yapılmayacaktır.

EYT ŞARTLARI NELERDİR?

8 Eylül 1999 tarihinden önce çalışmaya başlayan kadınlar için koşul 5.000 prim günü ve 20 yıl sigortalılık süresi, erkekler için 5 bin prim günü ve 25 yıl sigortalılık süresi gerekiyor. Prim ve sigortalılık süresi şartlarını karşılayanlar yaşa bakılmadan emeklilik hakkı kazanacak.

Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'da kadınlarda 20 yıl sigortalılık sürüsi ve 7 bin 200 prim günü, erkeklerde 25 yıl ve 9 bin prim günü gerekiyor.

Sigortalılık süresini erkekler en son 8 Eylül 2024'te dolduracak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.