1. HABERLER

  2. SSK

  3. EYT'lilerin Dikkatine: Emekli Maaşlarıyla İlgili Son Karar! Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Müjdeli Haber!
EYT'lilerin Dikkatine: Emekli Maaşlarıyla İlgili Son Karar! Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Müjdeli Haber!

EYT'lilerin Dikkatine: Emekli Maaşlarıyla İlgili Son Karar! Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Müjdeli Haber!

2000 Sonrası Emekli Olanların Maaşlarına Yeni Düzenleme! Emekli Olmuş veya Olacak Herkes İçin Önemli Haberler! Emekli Maaşlarına İlişkin Gelişmeleri Kaçırmayın! Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Yeni Fırsatlar Doğuyor!

A+A-

EYT (Erken Emeklilik) konusunun Meclis'e taşınmasıyla birlikte emeklilerin aldıkları aylık ödemelerindeki dengesizlik bir kez daha gündeme geldi. 2000 yılından sonra emekli olanların daha düşük emekli maaşı aldığı biliniyor ancak yeni açıklanan karar vatandaşları sevindirecek türden.

Ekonomik kriz ve yüksek enflasyonla mücadele eden emeklileri sevindiren haber, 2000 yılından sonra emekli olanlar için geldi. Milyonlarca EYT emeklisi dahil emekli sayısındaki artış nedeniyle emekli maaşlarındaki adaletsizlik gündeme gelmişti. .

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon verilerinin yanı sıra sosyal yardım ikramiyesi de açıklandı ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapıldı. Ancak Türkiye Emekliler Derneği tarafından uzun süredir dile getirilen 2000 yılından sonra emekli olan emeklilerin durumuna ilişkin yeni çalışmaların yapıldığı öğrenildi.

2000 yılından sonra emekli olan emeklilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde bir çalışma komisyonu oluşturuldu. Bu komisyonun yürüttüğü çalışmalar sonucunda emekli aylıklarına 1.300 TL zam yapılacak.

Milyonlarca emekli şimdi uyum zammının uygulanmasını bekliyor. Türkiye Emekliler Derneği bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir yazı göndermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyu Bakanlar Kurulu'nda da gündeme getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu konuda çalışma grubu kurulduğunu duyurdu. 2000 yılından sonra emekli olan emeklilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için yıllardır konuşulan intibak zammı bu yıl hayata geçecek. Böylece 2000 yılından sonra emekli olan emeklilerin aylıklarında iyileştirme yapılacak.

2000 yılından sonra emekli olanlara verilecek ek ödemenin miktarına ilişkin kulislerden yeni bilgiler gelmeye başladı. Mart ayında uygulanması beklenen 1.300 TL'lik bir intibak zammı gündemde. İntibak artışı sadece SGK'dan 2000 yılı sonrası emekli olanları kapsamaktadır. 2000 yılı öncesi SGK emeklileri ve BAĞ-KUR emeklileri bu kapsama dahil değildir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler