1. HABERLER

  2. SSK

  3. EYT'lilere muhteşem haber geldi! TBMM'den onay kararı çıktı en düşük maaş 8 bin 733 TL yapıldı!
EYT'lilere muhteşem haber geldi! TBMM'den onay kararı çıktı en düşük maaş 8 bin 733 TL yapıldı!

EYT'lilere muhteşem haber geldi! TBMM'den onay kararı çıktı en düşük maaş 8 bin 733 TL yapıldı!

Yıllardır haklarını arayan EYT'lilerin sonu geldi. AK Parti'nin çabaları sayesinde EYT yasası Meclis'e sevk edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı daha önce EYT görüşmelerinin 7 Şubat 2023'te başlayacağını duyurmuştu. Ancak Kahramanmaraş dahil 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından müzakereler ertelenmişti.

A+A-

Yıllardır haklarını arayan EYT'lilerin sonu geldi. AK Parti'nin çabaları sayesinde EYT yasası Meclis'e sevk edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı daha önce EYT görüşmelerinin 7 Şubat 2023'te başlayacağını duyurmuştu.

EYT BÜYÜK MİLLET MECLİSİ'NİN GÜNDEMİNDEKİ BİRİNCİ MADDE OLACAK

Ancak Kahramanmaraş dahil 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından müzakereler ertelenmişti. TBMM tatildeyken AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, birkaç gün önce müzakerelerin 28 Şubat'ta yeniden başlayacağını duyurdu. TBMM'nin gündeminin ilk maddesi EYT yönetmeliği. Yani Meclis çalışmaya başlar başlamaz EYT yasası oylanacak. Yani yarın milyonlarca EYT'li için büyük bir gün olacak. TBMM'deki oylamanın ardından EYT yönetmeliğinin hızla yasalaşması bekleniyor. Başvurular daha sonra kabul edilecektir.

İLK BAŞTA 2 MİLYON 250 BİN VATANDAŞ EMEKLİ OLACAK

EYT'de son dakika sürprizi de derecelendirilen prim oldu. Kademeli prim uygulamasına geçilmesiyle birlikte ilk etapta en az 2.250.000 kişinin EYT'den yararlanacağı tahmin ediliyor. EYT düzenlemesinden yararlanacak toplam kişi sayısının 5 milyona yakın olacağı tahmin ediliyor. Kanun'un Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda da aynı şekilde onaylanması beklenirken, Genel Kurul'dan geçtiğinde herhangi bir değişiklik olmayacağı da tahmin ediliyor. Ancak herhangi bir değişiklik olmazsa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gidecek yasa teklifi, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

EYT SAHİPLERİNİN ALACAĞI EMEKLİLİK MİKTARI DUYURULDU

EYT yasası ile ilgili merakla beklenen en önemli detaylardan biri de EYT'lilerin alacağı emekli maaşı tutarı oldu. En alt sınıftan emekli olanlar hakkında önemli detaylar ortaya çıktı. Mecliste tartışmalar devam ediyor..."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.