1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. EYT'lilere Büyük Müjde! 46 Yaşında Erken Emekli Olabilirsiniz! İşte Ayrıntılar...
EYT'lilere Büyük Müjde! 46 Yaşında Erken Emekli Olabilirsiniz! İşte Ayrıntılar...

EYT'lilere Büyük Müjde! 46 Yaşında Erken Emekli Olabilirsiniz! İşte Ayrıntılar...

EYT kabul edildiğinde emekli olabilirsiniz! Kadınlar da ve erkeklerde şok yaş indirimi geliyor! EYT’de son yaşanan gelişmeler nedir? EYT kimleri kapsıyor? Tüm bu soruların cevabı haberimizin devamında yer alıyor. Eğer kabul edilirse kadınlar 39 erkekler 46 yaşında emekli olur! Bugün EYT çıksa kimler emekli olabilir? İşte Detaylar...

A+A-

Uzunca bire süredir kamuoyunu meşgul eden EYT, prim gün sayısı yeterli olmakla birlikte yaş şartını yerine getiremeyen yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Gündemde olan kanunun yasalaşmasını bekleyen EYT mağdurları, emekliliğe hak kazanmalarını sağlayacak düzenlemenin hayata geçmesi için gün sayıyor. EYT’de son yaşanan gelişmeler nedir? EYT kimleri kapsıyor? Tüm bu soruların cevabı haberimizin devamında yer alıyor.

Emeklilikte yaşa takılanların EYT’li olarak geçirdikleri süre içerisinde çalıştıkları dönem içerisinde emekli maaşlarında düşüş yaşanmamasına yönelik bir yöntem üzerinde yapılan çalışmalar sürüyor. Yapılan çalışmanın kanunlaşarak yürürlüğe girmesi halinde, emeklilikte yaşa takılanlar çalışmaya devam etseler de emekli maaşlarında düşme yaşanmayacak.

EYT konusunda en sık sorulan sorulardan biri de hiç kuşkusuz bugün EYT çıksa kimlerin emekli olabileceği şeklindedir. İşte ETY ile ilgili son dakika haberleri ve haberle ilgili detaylar.

EYT’den Kimler Yararlanacak?

EYT engeline takılarak emekli olacakları günü bekleyen birçok vatandaş, meclisten gelecek müjdeli haberleri bekliyor. Bu konuya yönelik olarak bir komisyon kurulup konunun meclis gündemine gelmesi halinde ve genel kurul onayı alınması durumunda, 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak işe girişleri yapılan kişiler bu yasadan yararlanacak.

Yeni EYT Yasası Çıkarsa Kimler Faydalanacak?

Geçerlilikte bulunan 4447 sayılı kanun uyarınca, kadınlarda emeklilik yaşı 58 erkek sigortalılarda ise 60 olarak belirlenmiş bulunuyor. EYT ile ilgili yeni bir çalışma yapılarak meclis gündemine gelmesi ve onaylanması halinde belirtilen tarihlerden önce çalışma yaşamına başlamış olanların hakları geçerli olarak kabul edilecek ve sonuçta yeni EYT yasasından yararlanarak emekli olabilecek.

2020 bütçesinde kendisine yer bulamayan EYT konusundaki heyecanlı bekleyiş sürerken farklı alternatifler üretilerek konunun çözümüne yönelik arayışlar da sürüyor. EYT’nin gündeme alınmasını ve bir an önce komisyonlarda görüşülerek genel kurula gelmesini bekleyen yüzbinlerce kişi, yeni yasa ile yaş engeline takılmadan emekli olabilmeyi umut ediyor. Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili olarak bir yasanın kabulü halinde 8 Eylül 1999 öncesinde işe giriş yapmış olan binlerce kişi emeklilik hakkını kazanabilecek.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.