1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. EYT’liler Dikkat! Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Yeni Yasa Ne Zaman Geliyor? Son Durum Ne?
EYT’liler Dikkat! Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Yeni Yasa Ne Zaman Geliyor? Son Durum Ne?

EYT’liler Dikkat! Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Yeni Yasa Ne Zaman Geliyor? Son Durum Ne?

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar dört göz ile EYT torba yasasını bekliyor. Prim gün sayısını doldurmuş fakat 4447 sayılı kanun ile emeklilik haklarını kazanabilmek için yaşa takılan kişiler ile alakalı önemli gelişmelerini haberimizde bulabilirsiniz.

A+A-

EYT’liler Dikkat! Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Yeni Yasa Ne Zaman Geliyor? Son Durum Ne?

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar dört göz ile EYT torba yasasını bekliyor. Prim gün sayısını doldurmuş fakat 4447 sayılı kanun ile emeklilik haklarını kazanabilmek için yaşa takılan kişiler ile alakalı son dakika gelişmelerini haberimizde bulabilirsiniz.

EYT Nedir, Ne Zaman Gelecek?

4447 sayılı kanunun yürürlüğe girmesi nedeni ile emeklilik hakkını yaş nedeni ile kaybedenler tarafından, haklarını geri kazanmak üzere talep edilen yasaya EYT yasası denilir. 4447sayılı kanun 1999’un 8 Eylül’ünde yürürlüğe girdi ve emeklilikte yaş şartı getirildi. Eski yasaya göre emeklilik için kadınların yirmi ve erkeklerin yirmi beş yıl çalışmış olması yeterliydi. 4447 sayılı yasaya göre ise emeklilik hakkı kazanabilmek için prim gün sayınız dolmuş olsa dahi belli bir yaşı beklemeniz gerekiyor. Şayet EYT yasası talebi karşılık bulur ve yürürlüğe girerse milyonlarca kişi erken emeklilik hakkından faydalanacaklar.

EYT yasası bugün çıktığı takdirde 08.09.1999 tarihi öncesi sigortalılık süresini dolduran kadın ve erkekler faydalanabilecek. Şuan için bu talebin henüz karşılık bulduğu söylenemezken mecliste onaya sunulması için ısrarlı çalışmalara devam ediliyor.

Kadınlar 39 Erkekler ise 46 Yaşında Emekli Olabilirler!

Mağduriyetlerinin bir an evvel ortadan kalkmasını talep eden emeklilik haklarını kazanmış fakat yaşa takılan kişilerin yüzünü güldürecek haber geldi.  Hükümetin EYT ile ilgili flaş bir adım atacağı konuşuluyor. Primlerini yatırmış fakat sonradan yürürlüğe giren yasa nedeni ile yaşa takılan kişiler için EYT yasası kabul görür ise kadınlar 39, erkekler ise 46 yaşında emekli olabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
İlgili Haberler