1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. EYT’de son dakika: Hükümetten resmi olarak açıklama geldi, 2048 yılında her şey değişecek…
EYT’de son dakika: Hükümetten resmi olarak açıklama geldi, 2048 yılında her şey değişecek…

EYT’de son dakika: Hükümetten resmi olarak açıklama geldi, 2048 yılında her şey değişecek…

Emeklilikte yaşa takılanlarda son dakika: milyonlarca vatandaş, yıllardır EYT hakkında hükümetten gelecek açıklamaları bekliyordu. Meclisin yeni yasama dönemine geçmesinin ardından; EYT’li vatandaşları heyecanlı bir bekleyiş sardı. Peki, EYT’de son dakika gelişmesi var mı?

A+A-

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Basın Sözcüsü Ömer Çelik, EYT’liler ile ilgili bir takım açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamanın ardından EYT ile ilgili gelişmeler de belli olmaya başladı. İşte son dakika EYT gelişmeleri…

Eyt'de Son Durum Nedir?

Yeni yıla oldukça kısa bir süre kalmışken; EYT gelişmeleri sıklıkla araştırılıyor. Prim şartını karşılayan fakat yaşını doldurmayan kişiler için sevindiren karar alındığı takdirde; Kadınlar 20, erkekler ise 25 yıl boyunca sigortalı olarak çalıştıktan sonra emekli olabilecekler.

Bir süre öncesine kadar Emeklilikte yaşa takılanlar için Finlandiya modeli görüşülse de; resmi olarak bir adım atılmadığı için askıya alınmıştı.

Akp’den Eyt Açıklaması!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AKP Basın Sözcüsü Ömer Çelik, EYT’liler ile ilgili yaptığı açıklamada EYT sorununa karşı duyarlı olduklarını fakat Türkiye’ye büyük bir maliyetinin olduğunu ifade etti. Açıklamalarına devam eden Çelik, Türkiye’nin bu maliyetin altından kalkamayacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT ile ilgili yaptığı açıklamaları yeniden gündeme taşıyan Çelik, EYT sorununun çözülebilecek bir sorun olmadığını ifade ederken; yapılacak bir şey olduğu takdirde diğer partilerden önce AKP ve Recep Tayyip Erdoğan’ın harekete geçeceğini ifade etti.

Emeklilikte Yaşa Takıldıların Asıl Sorunu Nedir?

8 Eylül 1999 yılının öncesinde erkekler 25, kadınlar ise 20 yıl sigortalılık süresi ve 5 bin prim günü şartını sağladıkları takdirde emekli olabilmekteydi. Fakat 8 Eylül 1999 yılında 4447 sayılı kanun neticesinde emekli olma yaşı erkeklerde 60’a çıkarılırken, kadınlarda 58’e çıkarıldı. 2008 yılında yapılan bir sonraki değişiklik ile de emekli olma yaşının kademeli olarak arttırılması kararlaştırıldı.

2048 yılında ise; erkek ve kadın vatandaşlarda emekli olma yaşı 65’e eşitlenecek.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.