1. HABERLER

  2. SSK

  3. EYT’de Son Dakika Gelişmesi! EYT’lilere müjdeli haber! Emekli Olmak İsteyenlere Finlandiya Modeli Geliyor… EYT Son Durum Ne Oldu?
EYT’de Son Dakika Gelişmesi! EYT’lilere müjdeli haber! Emekli Olmak İsteyenlere Finlandiya Modeli Geliyor… EYT Son Durum Ne Oldu?

EYT’de Son Dakika Gelişmesi! EYT’lilere müjdeli haber! Emekli Olmak İsteyenlere Finlandiya Modeli Geliyor… EYT Son Durum Ne Oldu?

EYT ile alakalı olarak sayın Cumhurbaşkanı tarafından gelen son açıklamalar hakkında bir talimat verdi. Bu anlarda sosyal politikalar kurulu üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin'i EYT ile alakalı olarak bir görev ataması yapılırken şu an Finlandiya modeli gündemde yerini alması ile dikkatleri çekti.

A+A-

Yaşanan EYT gerginliklerinden sonra bir umut ışığı belirdi ve Finlandiya modeli gelecek mi diye merak ediliyor. EYT ile alakalı olarak sayın Cumhurbaşkanı tarafından gelen son açıklamalar hakkında bir talimat verdi. Bu anlarda sosyal politikalar kurulu üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin'i EYT ile alakalı olarak bir görev ataması yapılırken şu an Finlandiya modeli gündemde yerini alması ile dikkatleri çekti.

Emeklilik için yaşa takılan milyonlarca sayıda vatandaş adına bir an önce daha erkenden emekli olabilmeleri adına gelen talepler sonucunda yoğun bir şekilde işlemler sürdürülmeye devam ediyor. Emeklilik adına gerekli olan prim süresinin dolmuş olması fakat buna rağmen yaş şartlarının gelmesini bekleyenler için Cumhurbaşkanı tarafından bir açıklama bekleniyordu.

Her ne kadar uzun bir süredir son durum ne olacak diye bekleniyor olsa bile dün gelen haber herkesin heyecanlanmasına yardımcı oldu. TOBB ETÜ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç bu anlarda EYT ile alakalı olarak yeni bir formülün de üretebilmesi adına harekete geçildi. Şu an beklenen Finlandiya modeli ne olduğu ve ne anlama geleceği gündemde yerini aldı.

Cumhurbaşkanı sayın R.T. Erdoğan tarafından gelen EYT'liler için bir talimat gündemde

Son zamanlarda gelen gündemde Cem Kılıç açıklamada bulundu. Bu açıklama sırasında;'' Son dönemde meydana gelen EYT ile alakalı olarak bir gelişme oldu. Bu anlarda ise Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin'i konu ile gerekli adımları yerine getirmesi adına görevlendirdi. Konu ile alakalı olarak EYT'lerin düşüncelerini alırken bir yandan da SGK ile görüşmesi söz konusu olacak. Son zamanlarda kendisiyle konuşmuş olduğunu dile getirirken bir yandan da gerekli konuda bir formül üretilecek olduğunu, konu için de üzerinde çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.Bunun için gelen Cumhurbaşkanımızın talimatı var' olduğunu dile getirdi. Gelen haber de bir parça umutlanmaya yardımcı oldu. Somut olarak yer alan bir adım atılmış olması ile dikkatleri çekti. Bu konu karşısında bir yandan da karşılıklı görüşmelerle bu iş bir noktaya geleceğine dair umutlar yer alırken çözüme ulaşacağına dair dileklerde bulundu. EYT için meydana gelen mağduriyetin giderilmesi gerektiğine'' dair konuyu dile getirdi.

Finlandiya modeli ne anlama gelir?

EYTile karşı karşıya olan vatandaşların daha çok emekli olabilmeleri adına gündemde olan durumlardan biri olan Finlandiya modeli primlerde yer alan her eksik yıl için daha düşük oranlar ile düşük maaş işlemesi ile yerini alıyor. Her ne kadar yaş şartı hariç geri kalan adımları yerine getiren vatandaşlar olsalar bile EYTden dolayı emekli olmayı başaramayan vatandaşlar; her yıl eksik yıl adına daha düşük bir ücret ile emekli olma anlamına gelirken ilerleyen süreçlerde prim ödemesi yaparak maaşların artması anlamına gelir. Her eksik olan yıl adına da yüzde iki oranları ile maaş ödemesi yapılır. Yani 4 yıl eksiği kalan vatandaşlar da tam yüzde sekiz oranları ile eksik maaş alacaklar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.