1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. EYT’de Son Dakika Gelişmesi! EYT yasası kimleri etkileyecek? Eyt Son Durum Ne Oldu?
EYT’de Son Dakika Gelişmesi! EYT yasası kimleri etkileyecek? Eyt Son Durum Ne Oldu?

EYT’de Son Dakika Gelişmesi! EYT yasası kimleri etkileyecek? Eyt Son Durum Ne Oldu?

Sosyal güvenlik uzmanı Emeklilikte Yaşa Takılanlar için torba yasayı ve yasanın kimleri etkileyeceğini anlattı. Buna ek olarak Tayyip Erdoğan EYT yasasından söz ederken, milyonlarca vatandaş nefeslerini tutu. Peki, Eyt için son durum ne oldu? Yasa çıktı mı ve merak edilen detaylar hangi yönde oldu yapılan açıklama sırasında belli oldu.

A+A-

Milyonlarca emekli olmak için bekleyen sigortalı çalışma süresi ve prim gün ödemesini doldursa bile yaştan dolayı emekli olamayan vatandaşları yakından ilgilendiren Eyt yasası geldi mi araştırmalar devam ediyor. Geçtiğimiz süreçler içerisinde sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklamada bulunurken sosyal güvenlik uzmanı Özgür Kaya da bir açıklama da bulundu. Meydana gelen son bilgiler hakkında durum değerlendirmesi gerçekleştirdi.

EYT için son durum ne oldu?

Hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak en son yapmış olduğu açıklama ile beraber emekli olmaya hak kazanmak adına üç şartın gerekli olduğunu dile getirmişti. Bunların sigortalı çalışma süresi, prim gün ödemesi ve yaş şartı olduğunu dile getirirken emekli olabilmek adına hak kazanmak için bu üç şartın da eksiksiz olarak yerine gelmesi gerektiğini söylemişti. Berat Albayrak konuşması sırasında yaş durumları ile emekli olmaya hak kazanamayan vatandaşlar için gerekli incelemelerin hala devam ettiğini ve birden fazla farklı yollar ile çalışmaların sunulacak olduğunu aktarmıştı. Yakın zamanda gelecek yöntemler ile EYT konusunda meydana gelen sorunun ortadan kalkacak olduğunu dile getirmişti.

EYT için beklenen torba yasası ne zaman çıkacak?

Yapılan açıklamalar sırasında EYT son duruma değinme yapılırken SSK ve Bağ-Kur arasında meydana gelen geçişkenlik durumu devam ederken daha kolay bir hale geldiği ve Bağ-Kur prim ödeyen vatandaşların daha az prim ödemesi yaptığı için daha düşük maaş ile emekli olacaklarını dile getirmişti. Geçişin sırasında yapılan prim ödemeleri de artacağı için daha yüksek maaşlar alınmasının söz konusu olduğunu da dile getirdi. Yakın zamanda gelecek net haberler ile durumun ne olacağına dair açıklamalar gelecek. Şu an hala çalışmalar devam ederken net bir durum meydana gelmedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.