1. HABERLER

  2. SSK

  3. EYT Son dakika gelişmesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, flaş açıklamalarda bulundu! EYT yasası geliyor mu? EYT yasası son durum ne!
EYT Son dakika gelişmesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, flaş açıklamalarda bulundu! EYT yasası geliyor mu? EYT yasası son durum ne!

EYT Son dakika gelişmesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, flaş açıklamalarda bulundu! EYT yasası geliyor mu? EYT yasası son durum ne!

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan geçtiğimiz günlerde uzun zamandır gündemde olan EYT için son dakika açıklaması yaptı konu hakkındaki tepkisini dile getirdi.

A+A-

Erdoğan yaptığı açıklama sırasında geçtiğimiz günlerde konu hakkındaki düşüncelerini net bir şekilde dile getirdiğini, seçim kaybı gibi durumlar dahi söz konusu olsa yine de ülkenin ve milletin zararına olacak bir şey yapmayacağını hatırlattı.

Kısa bir sürecin ardından olayların nasıl çarpıtılarak bu hale geldiğini, ülke ekonomisinin adeta çökmesi için yapılan bir adım olduğunu herkesin bir gün kabul edeceğini ve o güne kadar karşısında durmaya devam edeceğini aktardı.

Sert bir tepki…

Son zamanlarda gündemde yerini korumaya devam eden EYT kapsamında yeniden gündem olmaya devam ediyor. Bu konu karşısında Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a siz bu konudaki durumları nasıl yorumluyorsunuz, ekonomide meydana gelen durum karşısında değerlendirmeleriniz nelerdir sorusuna yanıt verdi. Bu anlarda; ‘’ Emeklilikte Yaşa Takılanlar için uzun zamandır yerini alan EYT konusu; aslına bakılırsa fazla uzun sürmez, çünkü bu konu hakkında kısa bir süre içerisinde nasıl bir manipülasyon, ülkenin günümüzde olan ekonomisini çökertmeye dair bir adım olduğunu herkes zor da kabul edecek. Aslında bunun karşısında bizim gibi herkes durmaya başlayacak.

Bu konunun her ne açıdan bakılırsa bakılsın ülkemize en ufak bir kazanımı yok, her anlamda sadece kaybettirir. Şu süreçler içerisine bakılacak olursa İskandinav ülkeleri artık bu konu üzerinden tam anlamı ile vazgeçme noktasına kadar geldiler. Emeklilikte yaş olayını daha da üst sınırlara kadar getirerek 70’in üstüne almayı tercih ediyorlar.

Biz de ise bu durum halkımız arasında tam aksi. Kaldı ki bu kadar zorlu süreçler içerisinde Bay Kemal kendi dönemini unutarak başta olduğu zamanlarda emeklilik yaşının yükseltilmesini savunan biri olduğunu göz ardı ediyor. Ancak şu anki süreç içerisinde tamamıyla siyasi bir şekilde davranıyor, buradan genel anlamda ne elde ederiz diye bakıyor ve sırf bize zarar verme ihtimallerini gözler önüne alarak böyle bir tezi savunmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde net bir şekilde söyledim!

Geçtiğimiz günlerde ben bu konu hakkında olan düşüncemi çok açık ve net bir şekilde söyledim. Seçim kaybına dahi neden olacak bir durum olsa biz asla ülkemizin ve milletimizin zararına olacak bir işin içine her ne olursa olsun girmeyiz. Kaldı ki bir taraftan bu zorlu günler içerisinde işsizlik konusunda mücadele vermeye devam ediyor.

 Bir taraftan işsizliğe neden oluşturacak talepler ile karşı karşıya kalmak zorunda oluyoruz. Bu insanlar çalışma hayatına devam ediyor zaten. Bu insanları durduk yere niye kapıya koyarak, sonra iş arama yoluna sokmak zorunda kalalım.

Çünkü bunun sonucu ne olacak? Yine kendini için iş aramak zorunda kalacak. Bu durumun ardından da maalesef bir başkasının istihdam etmesi için uygun olan hakkını kullanmış olacak. Böyle durumlar için durduk yere herkese zarar verecek bir konu için niçin böyle bir yol aramaya kadar gidelim? Bu, ülke ekonomisi için her açıdan bakılacak olduğu zaman çok ciddi bir zarardır. Gündemde yerini alandiğer konu da şu süreçler içerisinde Türkiye faiz ile enflasyonda bütün baskılara rağmen her şeyin önüne gerecek planlanan ve arzu edilen yere doğru gelmeye devam ediyor. Allah’ın izniyle 2020’de meydana gelecek olan enflasyonda ve faizde birbirini her anlamı ile daha iyi bir şekilde tetiklemek suretiyle inşallah kalıcı tek haneler görülmeye kadar gidilecek.

Zaten tek haneliye dönmeyi başarmasının ardından Türkiye’de paranın konumunun yanı sıra bir yandan da ekonominin konumu çok daha farklı yerlere kadar gelmeyi başaracak. Bundan kimsenin her ne olur ise olsun asla endişesi olmasın. ‘’ yanıtını dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.