1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. EYT İle İlgili Son Dakika 2020 Açıklaması! Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yasası Son Gelişmeler
EYT İle İlgili Son Dakika 2020 Açıklaması! Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yasası Son Gelişmeler

EYT İle İlgili Son Dakika 2020 Açıklaması! Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yasası Son Gelişmeler

2019 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında geri planda kalan EYT ile ilgili olarak 2020 yılının başlarında yeni gelişmeler yaşanıyor.

A+A-

Emeklilikte yaşa takılanlar olarak kamuoyunda bilinen EYT mağduru olan kişiler için yeni gelişmeler yaşanıyor. 2019 yılında rafa kaldırılan çalışmaların tekrar gündeme geldiği ve son yapılan çalışmalar sonrasında EYT düzenlemesinin 8 Eylül 1999 tarihinden önce işe girmiş olan sigortalıları kapsayacağı iddia edilmişti.

EYT mağdurları ise yaşanan bu yeni gelişmeleri oldukça yakından takip ediyor. Konu ile ilgili olarak ise Bayan Selçuk’tan güncel açıklamalar geldi. Konu ile ilgili olarak farklı alternatifler üzerinde çalışıldığını ve burada esas hedefin sosyal güvenli sistemine olumsuz bir etkisinin olmaması olarak ön plana çıktığı ifade edildi.

Birçok bakanın açıklaması da aynı yönde oldu ve 2019 yılında olduğu gibi 2020 yılı içinde şimdilik EYT mağdurları için önemli bir gelişme yaşanması beklenmiyor.

Herkesi Memnun Edecek Bir Çözüm Uzak Görünüyor

Hükümet tarafından yapılan çok sayıda proje değerlendirildiğinde tüm projelerin maliyetleri ekonomik anlamda ve sosyal güvenlik sistemine tamiri zor zararlar verdiği görüldü.

En iyi senaryoda bile 3 milyon kişi bu erken emeklilikten yararlanacağı ve bu sayının bile ekonomik anlamda karşılanmasının zor olacağı bilgisi verildi. Son gelişmeler neticesinde EYT sorununun 2020 yılı içerisinde de bir çözüm bulunmasının oldukça zor olduğu görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.