1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Evli, bekar ve çocuklu çalışanlar için Asgari Geçim İndirimi AGİ ücretleri ne kadar, kaç TL?
Evli, bekar ve çocuklu çalışanlar için Asgari Geçim İndirimi AGİ ücretleri ne kadar, kaç TL?

Evli, bekar ve çocuklu çalışanlar için Asgari Geçim İndirimi AGİ ücretleri ne kadar, kaç TL?

Şubat ayına girmemizle beraber 2020 AGİ ücretleri zamlı maaşları merak edildi. Ülkemizde yaklaşık 7 milyon çalışan evli, bekar ve çocuklu olma durumlarına göre Asgari Geçim İndirimi alıyor.

A+A-

Kişinin medeni durumu ve sahip olduğu çocuk sayısına göre miktarda farklılık gösterebilir. Asgari ücret 2020 yılı için brüt 2 bin 943 lira, net 2 bin 324 lira olarak belirlenmişti.

Geçtiğimiz haftalarda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından Asgari ücretlerle birlikte AGİ zamlı maaş tablosu da kamuoyuna duyurulmuştu. Peki AGİ 2020 ne kadar? Evli, bekar ve çocuklu AGİ ücretleri ne kadar oldu? İşte evli, bekar, çocuklu vatandaşların alacağı Asgari Geçim İndirimi zamlı maaş tablosu!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2020 AGİ ücretlerini açıkladı. Çalışan ve çalışmayan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren Asgari Geçim İndirimi kişinin medeni haline göre değişiklik gösteriyor. Buna göre '' AGİ bekar, evli ve çocuklu için ne kadar?'' sorusuna yanıt aranmaya başlandı.

Şubat ayıyla birlikte alınmaya başlanan ücretler hesaplara yattı. Bilindiği üzere asgari ücret, brüt 2 Bin 943 lira, net 2 Bin 324 lira 70 kuruş olarak duyurulmuştu. Peki 2020 AGİ ne kadar oldu? Evli, çocuklu, bekar AGİ ücretleri ne kadar?

AGİ 2020 NE KADAR? EVLİ, BEKAR VE ÇOCUKLU AGİ ZAMLI MAAŞ TABLOSU!

Asgari geçim indirimi anlamına gelen AGİ işçinin kendisi ile beraber bakmakla yükümlü olduğu kişiler için verilen indirimdir. 2020 yılının ilk AGİ'si Şubat ayında maaşlara yansıyor. Haberimizde, 2020 Evli, bekar ve çocuklu AGİ zamlı maaş tablosuna erişebilirsiniz.

2020 AGİ NE KADAR? İŞTE ZAMLI MAAŞ TABLOSU

Bekar 220,68 TL

Evli, eşi çalışmayan 264.82 TL

Evli,eşi çalışmayan, 1 çocuklu 297.92 TL

Evli, eşi çalışmayan, 2 çocuklu 331.03 TL

Evli, eşi çalışmayan, 3 çocuklu 375.17 TL

Evli, eşi çalışan 220.68 TL

Evli, eşi çalışan, 1 çocuklu 253.79 TL

Evli, eşi çalışan, 2 çocuklu 286.89 TL

Evli, eşi çalışan, 3 çocuklu 331.03 TL

Evli, eşi çalışan, 4 çocuklu 353.09 TL

Evli, eşi çalışan, 5 çocuklu 375.17 TL

AGİ NEDİR? (ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ)

Asgari geçim indirimi anlamına gelen AGİ işçinin kendisi ile beraber bakmakla yükümlü olduğu kişiler için verilen indirimdir. AGİ, kişinin medeni durumuna göre, sahip olduğu çocuk sayısına göre miktarda farklılık gösterebilir. 16 yaşından itibaren sigortalı çalışan insanların asgari geçimini sağlayacak kısmın hesaplanıp, toplam gelirden çıkarılması ile vergiden muaf bırakılmasıdır.

KİMLER AGİ ALABİLİR?

AGİ, maaşı vergilendirilen herkes tarafından alınabilir. Gelir vergisi kanununda yer alan 61. maddedeki ücreti alan herkes AGİ'den faydalanabilir. AGİ, 2016 yılı itibari ile bekâr ya da eşi çalışan çocuksuz işçi maaşının içerisinde yer almaktadır. Eğer eşi de çalışıyor ise AGİ ayrı ödenir. AGİ'yi ödememek resmi bir suçtur. Şikâyet edilebilir. İşçinin yasal hakkıdır. İşçi AGİ'si ödenmediği takdirde iş sözleşmesini fesih etme hakkına sahiptir. Asgari ücretin artması ile birlikte yıllık AGİ'lerde de artma olmaktadır.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.