1. HABERLER

  2. KONUT

  3. Evlerini satan ya da kiralayan herkesi ilgilendiren açıklamalar geldi: Önemli değişiklikler gelmeye başladı…
Evlerini satan ya da kiralayan herkesi ilgilendiren açıklamalar geldi: Önemli değişiklikler gelmeye başladı…

Evlerini satan ya da kiralayan herkesi ilgilendiren açıklamalar geldi: Önemli değişiklikler gelmeye başladı…

Gayrimenkuller geçmiş dönemlerde elde ettikleri gayrimenkul satış kazançlarını beyan etme durumları vergi barışlarını imzalayarak, düşük seviyelerde bedeller ödemesi ile vergi incelemeleri risklerinden kurtulmayı başarabilecekler.

A+A-

Ülkemizde evlerini satan ya da kiralama yapan herkesi çok ilgilendiren önemli açıklamalar gelmeye devam ediyor. Gayrimenkuller adına verilen vergi barışlarının koşulları netlik kazandı. Bu süreçlere bakılacak olduğu zaman geçmiş dönemlerde elde ettikleri gayrimenkul satış kazançlarını beyan etme durumları vergi barışlarını imzalayarak, düşük seviyelerde bedeller ödemesi ile vergi incelemeleri risklerinden kurtulmayı başarabilecekler.

Ülkemizde yapılandırma ve matrah dönemleri içerisinde gündemde yerini alacak. Bu süreç içerisinde evleri olanları çok yakından ilgilendiren önemli gelişmeler de gelmeye devam ediyor. Gayrimenkullerden kira getirisi elde edenler için gayrimenkullerin satılarak kazançlar elde edilmesi için vergi barışlarının ya da matrah artırımlarının koşulları aktarıldı.

Hangi dönemlerde barıştan yararlanabilecekler?

Maliye, geçmiş yıl süreçlerinde 5 yıl içerisinde vergi incelemelerinde yer alabilecekler. Zaman aşımı gibi süreleri dolmamış olan yıllar adına 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 yılları için açıklamalar geldi. Bu yıllar içerisinde matrah artırımları meydana geldiği süreçlerde bu yıllara ait gelirler için artık vergi incelemeleri sırasında riskler de kendiliğinden sonlanabilecek. Geçmiş beş yıllık sürecin tamamı için de herhangi bir vergi barışlarından yararlanmak mümkün olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.