1. HABERLER

  2. KONUT

  3. Evi olan vatandaşlar için hükümet kanadından herkesi şaşkına çeviren açıklamalar: 81 ile gönderilen yazı ile…
Evi olan vatandaşlar için hükümet kanadından herkesi şaşkına çeviren açıklamalar: 81 ile gönderilen yazı ile…

Evi olan vatandaşlar için hükümet kanadından herkesi şaşkına çeviren açıklamalar: 81 ile gönderilen yazı ile…

Evi olan tüm vatandaşları çok yakından ilgilendiren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından 81 il müdürlüklerine gönderilen yazı ile evleri olan vatandaşları çok yakından ilgilendirmekte olan genelge yayın içerisine alındı. Söz konusu olan genelge üzerinde inceleme yapılacak olduğu zaman kişilere ait isim ya da bazı durumlarda taşınma ile ilgili olarak erişim

A+A-

Evi olan tüm vatandaşları çok yakından ilgilendiren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından 81 il müdürlüklerine gönderilen yazı ile evleri olan vatandaşları çok yakından ilgilendirmekte olan genelge yayın içerisine alındı. Söz konusu olan genelge üzerinde inceleme yapılacak olduğu zaman kişilere ait isim ya da bazı durumlarda taşınma ile ilgili olarak erişim mümkün olmasa bile borçlar ile ilgili olarak gerekli bilgilere karşı erişimler tespit ediliyor olduğu açıklandı.

Gelen açıklama ile beraber kişisel verilerin iyi bir şekilde korunması için çalışmalar yapılmaya başlandığı aktarıldı. Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından konu ile ilgili genelge gönderildi. Genelge içerisinde belediyelere karşı emlak vergileri ya da bildirim sorgulamalarının internet sayfası aracılığı ile kişilerin kimlik bilgilerini yaparak girebilecek oldukları aktarıldı.

Genelge yayınlandı…

Genelge ile beraber son yılarda gelişen teknolojiden ötürü paralel bir şekilde vatandaşların daha hızlı ve kolay bir şekilde hizmet alabilmek için belediyelerde sunulan birçok hizmetin internet aracılığı ile de sunuluyor olduğu aktarıldı. Bunun ile beraber hizmetler için elektronik olan ortamlara geçilmesi insanların yaşanan zorlu günlerde illa bakanlıklara gitmeden her şeyi internet üzerinden de yapabilecekleri aktarıldı.

Bakanlıklara gelen bilgi ve belgeler belediyelerin elektronik ortamlarda da sunduğu hizmetlerden büyük bir kısmı için uygun oluyor. Borçlanma ya da hızlı sorgulama için teknolojik gelişmeler her şeyi daha kolay hale getirdi.

Bir yandan kişisel verilerin hukuka aykırı bir şekilde işlenmesini önlemek tercih edilirken bir yandan da bunlara erişilmesini önlemek önde yer alıyor. Kişisel verilerin muhafaza edilmesini daha kolay bir hale getirme planlamaları yer alır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.