1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Evi, arabası, telefonu olan, hastanede işi olan herkesi ilgilendiren ödeme! 3800 TL…
Evi, arabası, telefonu olan, hastanede işi olan herkesi ilgilendiren ödeme! 3800 TL…

Evi, arabası, telefonu olan, hastanede işi olan herkesi ilgilendiren ödeme! 3800 TL…

Tüm vatandaşları çok yakından ilgilendiren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Birçok kişi uzun yıllar boyu çalışmalarına devam ettikten sonra ev almak için fırsatları değerlendirebiliyor. Ücretli olarak çalışma hayatına devam edenlerin birçok kısmı bu tür yatırımlarını genel olarak bankalardan kredi alarak elde edebiliyor.

A+A-

. Kredi kullanmış olan vatandaşlar maaşlarının büyük bir kısmını banklara kredi olarak ödemek zorunda kalıyor. Ev, araba, telefon falan alırken kişilerin ihtiyaçlarını büyük oranda kısmak zorunda kalmasına neden oluyor. Fakat daha sağlıklı ve refah bir hayata sahip olabilmek için kişilerin bu kadar didinmesi pek de anlamlı kalmıyor. En çok da geçtiğimiz yıl mart ayından beri ülkemizde kendisini belli eden korona virüs salgınından ötürü insan yaşamının ne kadar da önemli bir hal aldığı dikkatleri çekti. Tabi ki de alınan tedbirler yine de yeteri kadar olmadı.

Özel sağlık sigortaları yaptırmayı tercih eden kişilerin sayıları bu süreç içerisinde daha çok artış göstermeye başladı. İnsanlara bakılacak olduğu zaman büyük bir kısmı sağlık alanları için yapılan ödemelerin daha çok boşa harcanan para olarak gördükleri dikkatleri çekiyor. Özel sağlık sigortası hizmetlerinin yıllık olarak ortalama prim tutarlarının 3 bin 800 TL olduğu belli oldu. Tamamlayıcı olarak yer alan sağlık sigortalarının yıllık olarak prim tutarları ise sadece 980 TL olarak açıklanıyor. Sağlık giderleri ileride ortaya çıkması muhtemel olan daha yüksek tutarlardan kurtulmak için  etkili olan yöntemlerden bir tanesi oluyor.

Kalkan görevinde…

DASK haricinde konut sigortaları evde ya da apartman gibi ortak alanlar içerisinde oluşması muhtemel olan hasarların önüne geçmek için söz konusu olan teminat tutarlarının tamamı karşılanıyor. Bazen oluşması söz konusu olan 20 bin TL değerindeki maliyetler ortalama olarak 250 ila 300 TL arasında ufak miktarlar ile halledilebiliyor. Bunun haricinde hayatımızın en önemli parçalarından bir tanesi olarak yer alan telefonların fiyatları da en düşük 4 ila 5 bin TL düzeyinde başlıyor. 15 ila 20 bin TL ye kadar artması biliniyor. Cam kırılması gibi durumlar ciddi anamda maliyet olurken çalınma ihtimalleri de bir hayli yüksek. Sigortacı kesimler cep telefonları da dahil hayatımızda önemli olan her şeyi koruma altına alarak ürünler geliştirmelere hala hız kesmeden devam ediyor.

9 taksit ile ödeme fırsatları…

Kimse birçok ihtiyacında sigortasız kalmak zorunda olmasın diye 9 taksit imkanı veriliyor. Bu sayede birçok şey korunma altına alınacak. Sağlık sigortaları kendi alanlarında hem tamamlayıcı hem de özel olarak ikiye ayrılıyor. Tamamlayıcı olarak yer alan yatarak ve ayakta uygulanırken yıllık prim tutarları sadece 980 TL oluyor. Fakat özel sağlık sigortası olarak bakılacak olduğu zaman yatarak ve ayakta olduğu fark etmeden prim tutarı 3800 TL olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.