1. HABERLER

  2. NASIL YAPILIR

  3. Evde Manikür Nasıl Yapılır? Adım Adım Profesyonel Manikür Rehberi!
Evde Manikür Nasıl Yapılır? Adım Adım Profesyonel Manikür Rehberi!

Evde Manikür Nasıl Yapılır? Adım Adım Profesyonel Manikür Rehberi!

Evde, kendinize kuaförde yapılmış gibi mükemmel bir manikür yapmak; evde maske hazırlamak ya da kendi kaşlarınızı almak kolay görünmeyebilir. Ancak, doğru adımlarla, hem profesyonel sonuçlar elde edebilir, hem de evde manikür yaparken eğlenebilirsiniz. O halde, müziği açın, suyu hazırlayın ve maniküre başlayın!

A+A-

Evde, kendinize kuaförde yapılmış gibi mükemmel bir manikür yapmak; evde maske hazırlamak ya da kendi kaşlarınızı almak kolay bir işlem gibi görünmeyebilir. Ancak, doğru adımlarla, hem profesyonel sonuçlar elde edebilir, hem de evde manikür yaparken eğlenebilirsiniz. O halde, müziği açın, suyu hazırlayın ve maniküre başlayın!

Evde manikür diyerek, standart bir temizleme ve oje sürme işleminden bahsetmiyoruz. Gerçekten gösterişli tırnaklar için, bu adımları uygulayarak kendi koltuğunuzun rahatlığında kuaför kalitesinde bir manikür yapabilirsiniz. İşte, bilmeniz gereken ipuçları ve püf noktaları!

  • Temel Malzemelere Yatırım Yapın

Tırnak törpüsü, tırnak eti bakım yağı, tırnak eti temizleyici, tırnak makası, oje ve cila için birinci sınıf ürünlere yatırım yapın. Bir manikürü iyi gösteren en önemli detaylardan biri, kullanılan ürünlerdir. Kaliteli manikür ürünlerini, eczanelerde ve büyük kozmetik marketlerde bulabilirsiniz.

  • Tırnak Parlatma Tamponu Satın Alın

Evde manikür yaparken atlanan adımlardan biri, tırnak parlatma tamponu kullanmaktır. Bu ürün, parlak ve sağlıklı tırnaklar için çok önemlidir. Bu ürün, tırnaklarınızı daha pürüzsüz hissettirir ve daha parlak görünmelerini sağlar.

  • Manikür Öncesi Nemlendirici

Ellerinizi yıkadıktan ve eski ojeleri çıkardıktan sonra, maniküre başlamanın zamanı gelmiştir. Bu aşamada iyi bir nemlendirici uygulamak, işlem boyunca ellerinizin nemli kalmasını sağlayacaktır.

Adım Adım Evde Manikür Rehberi

1.Törpüleyin (isteğe bağlı kesin)

Uzunluğu korumayacaksanız, önce tırnaklarınızı tırnak makası ile kesin. Yanlardan başlayın ve tırnağı kırmamak için aynı yoldan devam edin.

2. Tırnakları pürüzsüzleştirin

Ojeyi süreceğiniz zaman, tırnak yüzeyinin pürüzsüz olması önemlidir. Bunun için, tırnağın parlak ve pürüzsüz olduğunu hissedene ve görene kadar, ileri geri hareketlerle her bir tırnağa tırnak parlatma tamponu uygulayın. Bu adımı atlamamak, oje sürdükten sonra gözle görülür bir fark yaratacaktır.

3. Tırnak eti temizleyici

Tırnak eti temizleyici sürdükten sonra, parmak uçlarınızı kullanarak tırnak etlerini yumuşak bir şekilde geriye doğru itin ve temizleyin. Bu, tırnağınızın daha uzun görünmesine yardımcı olur.

4. Tırnak eti makası

Tırnak etlerinizi nazikçe geri itmeyi de tercih edebilirsiniz. Ancak, daha bakımlı ve profesyonel bir görünüm için, bu aşamada tırnak eti makasına ihtiyacınız olacak. Ilık suyun içerisinde tırnak etlerini yumuşattıktan sonra, makas kullanarak temizleyebilirsiniz.

5. Cila sürün

Tırnak etlerini temizledikten ve elinizi yıkadıktan sonra, elinizi sabit bir masanın üzerine koyun. İnce bir tabaka halinde bir kat cila sürün. Bu, oje rengini daha eşit bir şekilde uygulamanızı sağlayacaktır.

5. İki kat oje uygulayın

Cilayı uyguladıktan ve kurumasına izin verdikten sonra, her kat arasında birkaç dakika bekleyerek iki kat oje sürün. Ojeyi sürerken; tırnak yatağının ortasından başlayın ve ince bir katman halinde yanlara doğru ilerleyin. Bunu yaparken, yan kısımları da kusursuz bir şekilde boyadığınızdan emin olun.

Tüm katların kuruduğundan emin olduktan sonra, tırnak ve tırnak eti bakım yağı ya da nemlendirici uygulayarak el ve tırnaklarınızı nemlendirin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.