1. HABERLER

  2. NASIL YAPILIR

  3. Evde Dezenfektan Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Dezenfektan Tarifi...
Evde Dezenfektan Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Dezenfektan Tarifi...

Evde Dezenfektan Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Dezenfektan Tarifi...

Özellikle, Çin’in Wuhan kentine çıkan korona tip virüsün hızlı yayılımından sonra, el dezenfektanı kullanımları, fazlasıyla artmıştır. Bu dezenfektanları dışarıdan almak istemeyen insanlar ise; evde dezenfektanın nasıl yapıldığını, oldukça fazla bir şekilde araştırmaya başlamıştır.

A+A-

Evde yapabileceğiniz dezenfektan tarifleri ise oldukça çeşitlidir. Bu dezenfektanları; tamamen doğal yollarla kendiniz yapabilirsiniz. Bu durum, sizin için hem daha sağlıklı olacak, hem de daha az maliyetli bir işlem olacaktır.

Özellikle de covid-19 ortaya çıktıktan sonra, dezenfektan fiyatları oldukça büyük bir artış göstermiştir. Bu dezenfektanların yapımı ise; artık oldukça kolaydır. Dezenfektanlar, oldukça kuvvetli zehirlerdir. Bu sebeple de, ancak bazı koşullarda uygulanması gerekmektedir. Dezenfekte ettiğiniz ürünler; direk olarak, insanlar tarafından kullanılacak yada tüketilecekse,  artıklarının oldukça dikkatli bir şekilde denetlenmesi gerekmektedir.  Ancak her evde mutlaka bulunan ürünlerden de dezenfektan yapılması oldukça mümkündür.

Dezenfektan Yapımında Kullanılabilecek Ürünler

Tarif 1

Karbonat: Karbonat, özellikle de güçlü kokuları ve gitmeyen pislikleri, ortadan kaldıran oldukça güçlü olan, organik bir üründür. Karbonatın; sağlıkta, ev temizliğinde olan faydaları es geçilmeyecek bir niteliktedir. Karbonatta, çoğu zaman sirke gibi evi temizlemekte ve rahatlıkla dezenfekte etmekte de kullanılmaktadır. Aynı zamanda karbonatı, banyolarınızın yüzeyinde kullandığınız zaman; olası virüs ve bakterilerle savaşarak, onların ortadan kalkmasını sağlamaktadır. Hatta gerektiği durumlarda, sirkeyi ve karbonatı birlikte kullanmanız da mümkündür. Bu ürün hem sağlıklı hemde virüsleri öldüren bir etkiye sahip oluşuyla; hemen hemen bütün dezenfektan ürünlerinde, rahatlıkla kullanılabilemektedir.

Sirke: Sirke, oldukça kuvvetli bir dezenfektan olarakta kullanılabilmektedir. Bu ürünü kullanırken; suyu yada arap sabununu püskürtücü özelliğe sahip bir kaba koyabilirsiniz.  Daha sonra ise, pamuklu bir bez kullanarak; evinizde istediğiniz yerleri temizleyebilirsiniz.

Tarif 2

Evde Doğal Kokulu Dezenfektan Nasıl Yapılır?

Kullanılan malzemeler nelerdir?

  • 200 ml kadar, temiz su kullanılmalıdır.
  • Neredeyse, 2,5 yemek  kaşığı doğal aloe vera jeli kullanılmalıdır.
  • 23 damla limon yağı ( en az 23 damla olması gerekmektedir)
  • 10 damla tarçın yağı kullanılmaktadır.
  •  10 damla kekik yağı kullanılmaktadır.
  • 10 okaliptus yağı kullanılmaktadır.
  • 10 damla karanfil tomurcuğu yağ kullanılmaktadır.

Yapılan bu karışımı, sallayabileceğiniz kapaklı bir şişeye koymanız gerekmektedir. Öncelikli olarak, aleovera jelini ve suuyu şişeye boşaltmanız gerekmektedir. Daha sonra ise; şişenin kapağını sıkıca kapatarak, çalkalamanız gerekir. Eğer malzemeleri çalkalayarak yapmak istemiyorsanız; kaşık yardımıyla da malzemeleri karıştırmanız mümkündür. Bu malzemelerin hepsini karıştırdıktan sonra ise; püskürtmeli şişenizden, elinize sıkarak ürünü rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Tarif 3

Malzemeler

  • 250 ML kadar, beyaz sirke kullanılır
  • 250 ML kadar, temiz su
  • 10 Damla lavanta esansı kullanılır

Yapılışı

Bildiğiniz üzere sirke; bakterilere ve virüslere karşı oldukça etkilidir, hatta anti virüs niteliğinde bir ürün olmuştur. Bu yüzden de, sirke kullanarak oda spreyi hazırlamanız; virüslere ve bakterilere karşı fazlasıyla etkili bir ürün niteliğinde olacaktır. Herkesin evinde olan ürünlerle, bu dezenfektanı hazırlamanız mümkündür. Öncelikle 250 ml kadar, elma sirkesi yada beyaz sirkeyi soğuk su ile eşit oranda bir kaba doldurmanız gerekmektedir. Daha sonrasında ise; on damla kadar, bergamot yağı veya lavanta yağını spreyin içine katmanız gerekmektedir.  Bu karışımı sprey şişenizin içine doldurduktan sonra, günde üç kere sıkabilirsiniz.

Aynı zamanda bu karışımı, çocuklarınız da rahatlıkla kullanabilmektedir. Yaptığınız sirke ve su karışımını, vücudunuza da sıkabilmeniz mümkündür. Bu ürün tamamen doğal yollarla yapılmış olduğu için, vücudunuza hiçbir zarar vermeyecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.