1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Evde bakım desteğinde 65 yaş aylığı, ve engelli aylığı, Ağustos müjdesi geldi! Duyan inanamadı! Hemen bakın!
Evde bakım desteğinde 65 yaş aylığı, ve engelli aylığı, Ağustos müjdesi geldi! Duyan inanamadı! Hemen bakın!

Evde bakım desteğinde 65 yaş aylığı, ve engelli aylığı, Ağustos müjdesi geldi! Duyan inanamadı! Hemen bakın!

Milyonlarca vatandaşın yüzünü güldüren asgari ücret ara zammıyla birlikte 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşlarına da zam yapıldı. Peki 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı ne kadara yükseldi? İşte kalem kalem zamlı maaş tablosu...

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücret temmuz zammını duyurmasıyla beraber merakla beklenen 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği tutarlarının zamlı hali resmen açıklandı. Konu ile ilgili olarak açıklanan resmi detaylara göre, asgari ücret yapılan ara zamla beraber yüzde 30 arttı ve 5 bin 500 TL'ye çıktı.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren son dakika detaylara göre, devlet tarafından, yeterli gelire sahip olmayan, yaşlı veya sağlık sorunları olan kişiler ve aileler için her ay düzenli olarak nakit desteği veriliyor. Yine aktarılan son dakika detaylarına göre,  65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı da her ay devlet tarafından düzenli şekilde ödenen sosyal destekler arasında bulunuyor.

Hesaplarına sosyal destek ödemeleri yatan binlerce vatandaş, 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığının Temmuz zammıyla beraber ne kadara çıktğını araştırıyor.

Peki Temmuz ayında 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı  ne kadara yükseldi? İşte kalem kalem zamlı Temmuz 2022 maaşları...
A Haber'in aktardığı detaylara göre,, merakla beklenen 2022 Temmuz zammıyla memur ve emeklilerin maaşları ile asgari ücret de artırılmış oldu. Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren bu zamlardan sonra sosyal destek ödemelerine de zam yapıldı. 

Merakla beklenen 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği gibi sosyal destek ödemelerini alan binklerce kişi yeni zamlı maaşlarının ne kadar çıktığını  ve zamlı maaşların kaç Türk Lirası'na yükseldiğini merak ediyor ve araştırıyor. 

Aktarılan resmi detaylara göre, sosyal güvenceye sahip olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara Temmuz zammından önce 1.084 Türk Lirası olarak verilen 65 yaş aylığı da arttı ve 1.537 Türk Lirası'na yükseldi.

Yine A Haber tarafından aktarılan resmi detaylara göre,  yüzde 40-69 engeli olan vatandaşlar için ödenen maaş 865 Türk Lirası'ndan 1.227 Türk Lirası'na  yüzde 70 ve üzeri engeli olan vatandaşlar için 1.298 lira aylık tutarı da maaş da 1.841 Türk Lirası'na çıktı.

Yine verilen bilgiye Tüberküloz veya SSPE hastaları için devlet tarafından sağlanan 2.354 Türk Liralık hasta desteği tutarı, Temmuz ayında gelen zamla beraber 3 bin 339 Türk Lirası olarak açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.