1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Evde bakım aylığı alan vatandaşlara 2024 bayram ikramiyesi verilecek mi? Evde bakım maaşı nedir kimlere verilir?
Evde bakım aylığı alan vatandaşlara 2024 bayram ikramiyesi verilecek mi? Evde bakım maaşı nedir kimlere verilir?

Evde bakım aylığı alan vatandaşlara 2024 bayram ikramiyesi verilecek mi? Evde bakım maaşı nedir kimlere verilir?

2024 yılı itibarıyla evde bakım maaşı alan kişilere bayram ikramiyesi verilmeyeceği duyuruldu. Evde bakım maaşı, engelli veya bakıma muhtaç kişilerin bakımını üstlenen kişilere ödenen bir yardım olarak biliniyor. Ancak, bayram ikramiyesi sadece emekliler ve bazı diğer sosyal yardım alan kesimlere yönelik bir uygulama olarak devam edecek. Evde bakım maaşı alan kişiler bu kapsamda yer almamaktadır.

A+A-


Evde bakım maaşı alanlara 2024 kurban bayramı ikramiyesi verilecek mi? Açıklama geldi. 2024 yılı itibarıyla evde bakım maaşı alan kişilere bayram ikramiyesi verilmeyeceği duyuruldu. Evde bakım maaşı, engelli veya bakıma muhtaç kişilerin bakımını üstlenen kişilere ödenen bir yardım olarak biliniyor. Ancak, bayram ikramiyesi sadece emekliler ve bazı diğer sosyal yardım alan kesimlere yönelik bir uygulama olarak devam edecek. Evde bakım maaşı alan kişiler bu kapsamda yer almamaktadır.

EVDE BAKIM MAAŞI NEDİR?

Evde bakım maaşı, engelli veya bakıma muhtaç bireylerin bakımını üstlenen kişilere devlet tarafından ödenen bir sosyal yardımdır. Bu maaş, bakıma muhtaç bireylerin daha iyi şartlarda yaşamalarını sağlamak ve bakımını üstlenen kişilere maddi destek vermek amacıyla verilmektedir.

KİMLER EVDE BAKIM MAAŞI ALABİLİR?

Evde bakım maaşı alabilmek için belirli kriterler bulunmaktadır. Öncelikle, bakıma muhtaç kişinin en az %50 oranında engelli olduğunu ve ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporuna sahip olması gerekmektedir. Ayrıca, bakımını üstlenen kişinin de aynı hanede ikamet etmesi ve belirli bir gelir sınırının altında olması gerekmektedir.

2024 YILI EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

2024 yılı için evde bakım maaşı miktarı, yılbaşında yapılan zamla birlikte aylık 7.098 TL olarak belirlenmiştir. Bu tutar, engelli veya bakıma muhtaç bireylerin bakımını üstlenen kişilerin maddi yükünü hafifletmeyi amaçlamaktadır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.