1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Ev Yapımı Badem Sütü Tarifi? - Evde Badem Sütü Nasıl Yapılır?
Ev Yapımı Badem Sütü Tarifi? - Evde Badem Sütü Nasıl Yapılır?

Ev Yapımı Badem Sütü Tarifi? - Evde Badem Sütü Nasıl Yapılır?

Badem sütü, özellikle inek sütünün içinde bulunan laktoza karşı duyarlı olan kişiler için oldukça yararlı olan bir süttür.  İçinde laktoz bulunmayan badem sütü, yüksek oranlarda antioksidanlar, vitaminler, potasyum ve kalsiyum içermektedir. Rahat bir içime sahip, lezzetli bir tadı vardır. Kolesterolü ve kalorisi azdır.

A+A-

İnsan sağlığına birçok faydası bulunan badem sütü, kilo verilmesini, kolesterolün düzenlenmesi sağlar. Kalbi korur, sindirim sistemine faydalıdır. Yüksek oranda lif içerdiğinden dolayı bağırsak sorunlarına iyi gelir. İçeriğinde bulunan B vitamini saçların ve tırnakların güçlenmesini sağlar. Cildi güzelleştirir.

Ev Yapımı Badem Sütü Tarifi

İnsan sağlığına bu kadar faydası olan badem sütünü evde yapmak çok kolaydır. Bunun için gereken malzemeler şunlardır;

1 su bardağı badem

4 su bardağı içme suyu

 

Ev Yapımı Badem Sütü Yapılışı

 

1 su bardağı çiğ badem, yaklaşık olarak 5 dakika kadar sıcak suda bekletildikten sonra yumuşayan bademlerin kabukları çıkarılır. Daha sonra soğuk suyun içine konularak 12 saat bekletilir. Bu sürenin sonunda bademlere, 4 su bardağı içme suyu eklenerek, 5 dakika boyunca akışkan bir sıvı elde edene kadar blenderda karıştırılır. Bu işlemden sonra bir sürahinin üstüne temiz bir tülbent konularak, blenderdan geçirilen bademler posaları kalana kadar iyice süzülür. Badem sütü böylelikle hazırlanmış olur.

İsteğe bağlı olarak, tatlandırmak için bal, pekmez, vanilya ya da tarçın ilave edilebilmektedir. Hazırlanan bu badem sütü çay ve kahvelerle birlikte kullanılabileceği gibi, sütlü tatlıların, keklerin, pastaların yapımında da rahatlıkla kullanılabilir. Tülbentte kalan badem posalarının kek, pasta ve tatlı yapımlarında değerlendirilmesi mümkündür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.