1. HABERLER

  2. KONUT

  3. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara Cumhurbaşkanı müjdeyi duyurdu! ikinci el konutlarla ilgili yeni proje geliyor!
Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara Cumhurbaşkanı müjdeyi duyurdu!  ikinci el konutlarla ilgili yeni proje geliyor!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara Cumhurbaşkanı müjdeyi duyurdu! ikinci el konutlarla ilgili yeni proje geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ev sahibi olmak isteyenler için yeni bir müjde geldi. Konut destek projeleriyle ilgili ikinci el konutlarla alakalı olarak yeni bir çalışmanın müjdesi geldi! Öncelik olarak, ilk evini alacaklara ve yeni konut arzına vereceklerini açıkladı. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara yönelik yapılan sosyal konut projelerine bir yenisi daha yolda.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ev sahibi olmak isteyenler için yeni bir müjde geldi. Konut destek projeleriyle ilgili ikinci el konutlarla alakalı olarak yeni bir çalışmanın müjdesi geldi! Öncelik olarak, ilk evini alacaklara ve yeni konut arzına vereceklerini açıkladı.

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara yönelik yapılan sosyal konut projelerine bir yenisi daha yolda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuya dair yeni bir müjde verdi.

YENİ PROJELER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şunlara yer verdi; İkinci el ev desteği için yeni bir proje daha gelecek. Burada önceliği ilk evini alacaklara ve yeni konut teminine vereceğiz. Bu konuda artık ciddi bir deneyim sahibi olduk. Böylece bununla beraber bütün üretim ve istihdamı da artırmak niyetindeyiz. Bu adım seçimden sonra atılacak olup, orta gelirlilere destek olacağız. Konuda yeterince deneyimimiz var. 21 şehirde Roman vatandaşlar için de özel bir proje hazırlığındayız. Tüm vatandaşlarımız için uygun ödeme şartlarıyla konut sahibi yapmak arzusundayız, ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı ev projesini yaptıklarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunu ilk kendilerinin yaptığını ifade ederek 20 senedir yaptıklarını söyledi. Yeni projeleri de hayata geçireceklerini açıkladı. Ev sahibi olmak isteyenler bu projeleri kaçırmak istemiyor.

İSTANBUL LİSTEDE BİRİNCİ SIRADA YER ALDI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, açıkladıkları Yeni Evim Konut Finansman Programı’nda 10 günlük bilanço ortaya konuldu. Paylaşılan bilgilere göre 16 Ocak’ta başlamış olan program kapsamında orta gelirli vatandaşların ilk evlerini piyasa koşullarına göre çok daha uygun olan bir vade farkıyla alabilmesi için kamu bankaları ve katılım finans kuruluşlarına 10 gün içerisinde 8 bin 27 başvuru geldi.

Yapılan başvurularda İstanbul başı çekti. İstanbul’dan sonra Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla listede yer aldı. İstanbul için 5 milyon TL, sonraki iller içinse 3 milyon TL destek sağlanırken, burada sayılmayan iller için de 2 milyon TL finansman sağlanmış oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.