1. HABERLER

  2. SSK

  3. Ev Hanımlarına Erken Emeklilik Müjdesi! Teklif meclisete 25 Yıl Evli Kaldıysanız Emekli Olabileceksiniz
Ev Hanımlarına Erken Emeklilik Müjdesi! Teklif  meclisete 25 Yıl Evli Kaldıysanız Emekli Olabileceksiniz

Ev Hanımlarına Erken Emeklilik Müjdesi! Teklif meclisete 25 Yıl Evli Kaldıysanız Emekli Olabileceksiniz

Ev hanımları artık emekli olabilecek, 25 sene evli kalan kadınlara emeklilik fırsatı doğdur. TBMM’ye sunulan bu tasarı kabul edildi mi? Ne zama emekli olurum? kadınlar kaç yaşında emekli olur?

A+A-

Ev hanımları artık emekli olabilecek, 25 sene evli kalan kadınlara emeklilik fırsatı doğdur. TBMM’ye sunulan bu tasarı kabul edildi…

Ev hanımlarının emekli olabilmesi için düzenlenen tasarı TBMM’ye sunuldu ve meclis 1 Ekimtarihi ile beraber milyonlara müjdeli haberi verdi. Artık 25 sene evli kalan kadınlar emekli olabilecek ve bu tasarı ile beraber bazı şartlar belirlendi. Kadınlar 50 yaşını doldurduklarında ve 25 yıl evli olan tüm kadınlar geleceğini garanti altına alabilecekler.Kadınlargeleceğini garanti altına almak istediği zaman SGK’ya gidecek ve tek bir dilekçe ile emekli olabilecekler.

Maaş İmkânı Doğuyor

Şartları tamamlayan kadınlar dilekçe ile başvurdukları zaman emekli olabilecekler. Sonrasında maaş alabilecekler. Gelecek hayatlarında rahat bir yaşama kavuşmak isteyen kadınların beklediği haber geldi. Şimdiden birçok kişinin dikkatini çeken bu haber merak uyandırdı. Sigortalı olarak çalışmayan ev hanımları evli kaldıkları zaman emekli olabilecekler. TBMM’ye sunulan bu tasarı ile beraber kadınların hayalini bir adım öteye taşıdı.

Kadınların emekliliğe ulaşması için 2008 yılının sonrasında kanuna göre 7.200 prim gününe sahip olan kişiler en az 20 yıl çalışma hayatına devam etmesi gerekmektedir. Fakat ev hanımları için SGK bir opsiyon hazırladı. Daha önce herhangi bir yerde sigortagiriş bulunmayan veya evlilik sonrası çalışma hayatına ara veren kadınlar için emeklilik hayal olmaktan çıkıyor.

Kadınlar İçin Emeklilik Hayal Olmaktan Çıkıyor

Meclise sunulan karar ile beraber yukarıdaki şartlara tabii tutulmayan ev hanımları için özel bir opsiyon hazırlandı. Ev hanımlarının emekli olabilmesi için bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. Devletin emekli olmak isteyen kadınlara sunduğu şartlar, SGK ile herhangi bir bağının bulunmaması, belirli bir süre içerisinde SGK sistemi içerisinde kaydıolmayan kadınların ev hanımlarına emeklilik kapsamında başvuru yaptıkları tarik içerisinde bir kaydının olmaması.

Kadınların 1995 yılı öncesinden beri yani en az 25 sene evli kalmaları aranan şartlar arasındandır bununla birlikte 50 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. Eğer bu şartları taşıyorsanız emeklilik için ilk adımı atabilir ve emekli olabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.