1. HABERLER

  2. KONUT

  3. Ev Alanlar Evi Olanlar Dikkat! Bu Ödemeler İade Ediliyor! Herkes Faydalanabilir...
Ev Alanlar Evi Olanlar Dikkat! Bu Ödemeler İade Ediliyor! Herkes Faydalanabilir...

Ev Alanlar Evi Olanlar Dikkat! Bu Ödemeler İade Ediliyor! Herkes Faydalanabilir...

Konut kredi faizleri son yıllarda sürekli olarak düşüş eğiliminde. Özellikle korona virüs pandemisinin hayatımızda etkin bir rol oynaması sonrasında birçok ev sahibi dairelerini uygun fiyatlardan satışa sundu.

A+A-

Ev sahipleri bu habere dikkat edin. Virüs sonrasında ülkemizde ilan edilen normalleşme süreci halen devam ediyor. Belirli kısıtlamalar gelirken halen ülkemizde bu sürecin devam ettiğini açıklamak gerek. Bu süreçte faizleri düşen konut kredileri ile birlikte yüz binlerce kişi daire sahibi oldu. Daire sahibi olan vatandaşlar ise ev alırken devlete ödenen yüksek ücretlerin belirli iadelerini alabilecek.

EV SAHİPLERİ DİKKAT! BU ÖDEMELER GERİ ALINABİLİR

Ev alırken ödenen yüksek ücretler ile ilgili iade süreci de başlamış oldu. Vatandaşların bilgisine sunulan bu bilgiler sonrasında ise daire sahibi olan vatandaşlar araştırmalarını sürdürüyor.

Kentsel dönüşüm tapu harç ödemeleri geri alınabiliyor. Resmi Gazete de yayımlanan bildirge ile kentsel dönüşüm bölgesinden ev alan ev sahipleri tapu harç ödemelerini geri alabilecek.

Ev satış işlemleri gerçekleştirirken eve gelen ekspertizler ve bu noktada alınan ücretler de geri alınabiliyor. Satın alınacak olan evin gerçek değerinin belirlenmesi noktasında gelen ekspertiz ücretleri genelde bin TL üzerine çıkabilmekte. Ekspertiz ücretine dair fatura kesilmedi ise gerekli merciilere ulaşarak iadesini alabilirsiniz.

Satın aldığınız daireniz üzerinde yer alan emlak vergisi belirli şartlarla geri alınabiliyor. Satın aldığınız ev 200 metrekare altındaysa ve herhangi bir geliriniz olmadığını ispatlarsanız emlak vergisi ödemesini de iade alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.