1. HABERLER

  2. KONUT

  3. Ev alacaklar için müjde! Tüm vatandaşlar için devletten en az 25 bin TL destek ödemesi yapılacak…
Ev alacaklar için müjde! Tüm vatandaşlar için devletten en az 25 bin TL destek ödemesi yapılacak…

Ev alacaklar için müjde! Tüm vatandaşlar için devletten en az 25 bin TL destek ödemesi yapılacak…

Evi olmayan ya da daha ilk kez ev alacak vatandaşlar için devletten ortalama olarak 25 ila 28 bin TL hibe destekleri konutlar için geliyor. Konut stoklarında meydana gelen azalmaların yanı sıra yükselen fiyatlar ev alma düşüncesinde olan vatandaşların sorun yaşamasına neden oluyor

A+A-

Bu kapsamda TOKİ ile ev sahibi olma imkanları gelirken, devlet evleri olmayan ya da ilk defa ev alacak vatandaşlar için yüzde yirmi beş destek ile konut hibe ödemeleri sunuyor. Konut hesapları açan ve bu hesaplarda düzenli olarak birikim yapan vatandaşlar için devlet destekleri gelmeye devam ediyor. Eğer ilk defa ev alınacaksa devlet destekli konut hesapları hakkında birçok detay merak ediliyor.

Devletten ilk defa ev alacak ya da evi olmayan vatandaşlar için 25 bin TL ye varan destek ödemeleri verilecek. Ödemelerden yararlanmak için vatandaşların evlerinin olmaması gerekir. Ev almak için zamanında hesap açarak birikim yapan vatandaşlar bu fırsatlardan yararlanacaklar. Devlet tarafından geri ödemesiz olarak verilecek ödemeler hakkında birçok detay merak ediliyor. Merak edilen detayları sizler için derledik.

Konut hesapları nasıl açılır?

Kamu ya da özel bankalara başvuru yaparak herkes konut hesabı açabilecekler. Tek seferlik para yatırma alternatifleri kullanılarak kimlik belgeleri ile beraber konut hesapları açılabilecek. 2 seçenek ile açılacak hesaplarda dikkat edilmesi gereken şey bir kişi sadece bir tane hesap açabilir. Bu hesaplar için her ay düzenli ödeme yapması gerekir.

İlk defa ev alacaklar için hibe desteğinde aranan şartlar

Devlet tarafından sağlanan hibe destekleri kapsamında 25 bin TL ye fırsatlar sunulacak. Bunun için vatandaşların konut hesapları açarak en az üç yıl boyunca ödeme yapmaları gerekir. Bu kapsamda 25 bin TL ye varan hibe destekleri ödenecektir. Açılan konut hesapları ne kadar süre açık kalırsa verilecek ödemeler o kadar artış gösterecektir. Belirlenen ödemeler;

  1. Eğer birikimler 36 ve 47 ay arasında olursa açılan hesaplarda yapılan birikim miktarının yüzde on beş oranları ile beraber 24 bin 741 TL ödeme verilecek.
  2. Eğer birikimler 47 ve 59 ay arasında olursa açılan hesaplarda yapılan birikim miktarının yüzde on sekiz oranları ile beraber 26 bin 645 TL ödeme verilecek.
  3. Eğer birikimler 60 ay ve üzerinde olursa açılan hesaplarda yapılan birikim miktarının yüzde yirmi oranları ile beraber 28 bin 548 TL ödeme verilecek.

Hibe desteği verilecek kişilerde aranan şartlar

  1.  7 nisan 2018 tarihinden sonra kayıtlı konut bulunmuyor olmak
  2. 7 nisan 2015 tarihinden sonra başka konut hesabı açmamak
  3. TC vatandaşı olmak
  4. Her ay birikim yapmak
  5. En az 36 ay boyunca konut hesaplarında düzenli birikim yapmak
  6. Ev satın alındıktan sonra 6 aylık süreç içerisinde belgeler ile beraber bankalara başvuru yapmak gerekir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.