1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Esnaflara Devletten Faizsiz Kredi İmkanı Geliyor! Hibe Desteği Esnaflara Özel Olarak Açıklandı…
Esnaflara Devletten Faizsiz Kredi İmkanı Geliyor! Hibe Desteği Esnaflara Özel Olarak Açıklandı…

Esnaflara Devletten Faizsiz Kredi İmkanı Geliyor! Hibe Desteği Esnaflara Özel Olarak Açıklandı…

Esnaflara devlet tarafından verilen faizsiz hibe desteği başladı ve devam ediyor. Bununla beraber esnaf olan vatandaşlar istedikleri zaman bu desteklerden yararlanabilecekler…

A+A-

Esnaflara devlet tarafından verilen faizsiz hibe desteği başladı ve devam ediyor. Bununla beraber esnaf olan vatandaşlar istedikleri zaman bu desteklerden yararlanabilecekler…

Devlet tarafından verilen hibe desteği tüm esnaflara sunuluyor, son dönemde yaşanılan pandemi dönemi ile beraber pek çok iş yeri zor duruma girdi ve zarar etti. Olumsuz etkilenen iş yerleri için devletten destek geldi. Ekonomiyi tekrar canlandırmak ve eski hale getirmek amacıyla esnaflar için hibe imkanını sunuyor. İş yerini kapatan esnaflar, geçinemeyen esnaflar ve büyük borca giren esnaflar için uygun faizli veya faizsiz kredi imkânı sunuluyor.

Esnaflara Devletten Hibe Desteği

Hibe destekleri sayesinde zor durumda kalan esnaflar, uygun faiz oranları ile kredi çekebilecekler. Bununla beraber tüm illere kira destekleri de devlet tarafından verilmeye başlandı. Türkiye’de esnaflık yapan tüm insanlar birkaç kolay başvuru adımı ile geri ödemeli desteklerden yararlanabilecekler. Bu zamana kadar bu desteklerden toplamda 2 milyon 540 bin esnaf yararlanmış oldu ve toplamda 83 milyar TL ödeme yapılmış oldu.

Ülke genelinde salgınla mücadele kapsamında ciro kaybı yaşayan tüm vatandaşlara 212 milyonluk bir ciro kaybı desteği verildi. Pandemi ile sokağa çıkma kapsamında kısıtlamalardan pek çok iş yeri zarar gördü. Ekonomiyi tekrar ayaklandırmak adına devlet birçok desteği yürürlüğe koydu. Türkiye’de bulunan 1 milyon işyeri düşük faizli kredilerden yararlandı ve 74 milyar kredi desteği verildi.

İhtiyacı Olan Herkese Hibe Desteği Verildi

Devletin, esnaf kişiler için açmış olduğu hibe desteği ile ciro kaybı yaşayan pek çok kişiye verildi. Pandemi koşullarını ağır atlatan kişiler bu desteklerden yararlanabilecekler. Devlet, hibe desteği kapsamında 2000 ila 5000 TL arasında aylık desteklerini sundu. Birçok vatandaş bu destekler ile beraber birazda olsa yararlandılar. Hibe desteği çıkmayan esnaflara ise düşük faizli kredilerden yaralandılar.

Hibe destekleri pandemi süreci boyunca devam edecek ve vatandaşlar ihtiyacı olduğu zaman bu desteklerden yararlanabilecekler. Üstelik kısa sürede onay imkânı ile beraber başvurular pandemi bitene kadar devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.